MADUTADupă mai multe luni de insistenţe, proiectul de hotărâre promovat de deputatul Flavius Măduţa prin intermediul consilierilor municipali USL pentru cumpă­rarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala generală „Mihai Eminescu” a fost respins de majoritatea consilierilor municipali, la cererea expresă a primarului Gheorghe Falcă. „Am considerat necesar să identific o soluţie pentru copiii, părinţii şi profesorii direct interesaţi. Municipalitatea a plătit din 2006 şi până recent o chirie de aproape 10.000 de euro lunar iar de curând, în urma criticilor noastre, o chirie redusă, dar totuşi mare, de 4.500 de euro pe lună. Reducerea chiriei este un bun câştigat  în urma demersurilor noastre. Am considerat că o soluţie realizabilă şi eficientă era cumpărarea imobilului, eventual printr-un credit care putea fi rambursat cu suma pe care acum o alocăm platei chiriei. Din păcate, demersul nostru a fost res­pins la îndemnul lui Gheorghe Falcă. Din acest moment, consider că întrea­ga responsabilitate pentru ce se întâmplă la Școala Generală Mihai Emi­­- nescu îi revine primarului Falcă. Acesta s-a opus soluţiei noastre fără să vină cu o soluţie alternativă. Votul dat astăzi în CLM cu privire la mutarea şcolii generale pe strada Mărăşeşti, în spaţiul Ministerului de Interne, este inutil. Este un proiect promovat doar pentru a găsi o justificare pentru res­pingerea proiectului nostru.”
Reamintim că un astfel de proiect de hotărâre, în care se afirmă intenţia muni­cipalităţii de a solicita sediul de pe strada Mărăşeşti pentru şcoală a mai fost votat şi este în vigoare deja, HCLM  nr. 147 din 13 iulie 2012. Nu mai era nevoie de un alt proiect de hotărâre. Între timp, aşa cum bine se ştie, Prefectura Arad a făcut demersuri pentru transferul imobilului res­pectiv către comunitatea locală, pentru a muta acolo şcoala. Din păcate Ministerul de Interne a comunicat în mai multe rânduri că nu se poate dispensa de imobilul respectiv, unde funcţionează tot instituţii care îi deservesc pe arădeni. Astfel de răs­punsuri au venit din partea secretarului de stat Constantin Cătălin Chiper în 24 aprilie 2013, din partea inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Ioan Buda, în 26 februarie 2013. În absenţa unor acte oficiale care să ateste voinţa ministerului de a ceda clădirea autorităţilor locale, totul este vorbă goală. „Prelungirea situaţiei de incertitudine este contrară intereselor elevilor, părinţilor şi profesorilor. Înţeleg că primarul Falcă a estimat că va obţine o clădire pentru şcoala generală în câţiva ani. Atrag atenţia asupra faptului că atât timp cât şcoala funcţio­nează într-un spaţiu închiriat, legea nu permite realizarea unor investiţii pentru reparaţii şi mo­dernizări. Comunitatea locală plăteşte în conti­nuare o chirie mare pentru şcoală. Sper ca primarul Falcă să îşi ono­reze obligaţiile asumate şi să rezolve cât mai repede situaţia şcolii, după ce a respins proiectul promovat de USL. Din punctul meu de vedere, dacă  dorea să facă ceva pentru elevi, cumpăra şcoala. Se irosesc milioane de euro pentru proiecte mult mai puţin importante, fântâni arteziene sau man­sardarea Primăriei. Dacă se dorea cu adevărat, se găseau şi re­sursele financiare. Acuzaţiile care mi s-au adus cu privire la faptul că aş fi blocat transferarea imobilului de pe strada Mărăşeşti administraţiei locale sunt minciuni ordinare scornite de politicieni care şi-au făcut din impostură, minciună şi dezinformare instrumente obişnuite de lucru. Le solicit dacă au probe că aş fi intervenit în acest sens, să le prezinte, dacă nu să nu mai mintă. Diferenţa între mine şi cei care mă acuză este că eu nu am profitat de funcţii publice pentru a mă îmbogăţi. Nu am fost şi nu voi fi un om corupt. Toate demersurile mele pe acest subiect au fost strict în interesul elevilor, părinţilor şi profesorilor”, a spus deputatul Flavius Măduţa.
Aşadar o situaţie care se prelun­geşte pe o bună perioadă de timp, poate un an, poate doi. O stare de fapt care scoate bani din buzunarele arădenilor.
(G.A.)

Recomandările redacției