Vremea remizelor în derby-urile arădene în C4 pare să fi apus. După trei de 1-1 la rând, au venit două succese la limită ale gazdelor, în Sebiș – Crișul 3-2 și Crișul – Lipova 1-0, însă Naționalul e găzdă și sâmbătă pentru cea mai bine clasată din conjudețene.
Pe malul Crișului Alb ajunge Progresul Pecica, formație ce a strâns 11 puncte, fiind neînvinsă de pe 31 august, din deplasarea de la Becicherecu Mic. Însă nici trupa condusă de Dănuț Șomcherechi nu stă rău, având – la rândul ei – patru rezultate utile la rând, dar mai ales siguranța zilei de mâine după ce consilierii locali au alocat banii necesari pentru desfășurarea activității fotbalistice în condiții normale. Pe teren contra pecicanilor ar trebui să revină și cel mai vechi component al echipei Sebastian Susan. „M-am pregătit separat, nu am jucat la Becicherecu Mic din cauza unei accidentări minore, dar sâmbătă voi fi pe teren să-mi ajut echipa. Avem un vestiar unit, cred că grupul frumos ne dă putere, iar antrenorul Somcherechi știe să ne motiveze ca să dăm totul pe teren. Suntem pe drumul cel bun, avem patru meciuri consecutive fără eșec și vrem să conti­nuăm așa și după vizita celor de la Pecica. Și ei o surpriză plăcută a debutului de campionat, dar jucăm acasă și avem datoria să facem totul pentru a luat toate cele trei puncte. Ne-am bucura să fie plină
tribuna și să ne încurajeze așa cum au făcut-o la meciul cu Crișul, iar la final să ne bucurăm împreună”, susține mijlocașul de bandă al „alb-albaștrilor”.
Dacă în tabăra sebișeană nu există niciun fotbalist care a evoluat în cariera sa la Progresul, dincolo sunt patru foști. Este vorba despre Viorel Gabor, Angelo Iuga, Szabolcs Szekely și Bogdan Bozian. Acesta din urmă chiar era foarte apreciat în orașul de pe malul Crișul Alb, purtând și banderola de căpitan doi ani la rând. „Mă întorc cu plăcere la Sebiș, o să mă reîntâlnesc cu oameni dragi mie, cu care am păstrat o relație de respect și prietenie, în special cu fostul primar, domnul Gheorghe Feieș. Dar, știți cum e la fotbal, pentru 90 de minute plus prelungiri, vom fi adversari și fiecare își va urmări interesul propriu. Pe undeva, ne-au surprins și pe noi ultimele rezultate ale Sebișului, păreau victime sigure la un moment dat în fața oricărui adversar, dar iată că nu e deloc așa. Chiar a scos rezultate bune împotriva unor formații bine cotate. Numai dacă ne gândim la faptul că noi am pierdut la Becicherecu Mic, iar ei au scos un punct și, din câte am înțeles, puteau scoate și mai mult. Este clar că au mulți copii dornici de afirmare, bine pregătiți fizic, dar și tactic și vom avea serios de transpirat pentru un rezultat bun sâmbătă. Sunt sigur că ne va fi mult mai greu decât cu Dăeștiul, însă am demonstrat și noi forță și echilibru”, spune experimentatul mijlocaș ofensiv, care mai are un singur fost coleg în tabăra sebișeană. „Susan era junior când jucam eu acolo, e un fotbalist cu calități native, care te poate taxa dacă îi dai spații”, a adăugat „Bozi”. „Este un jucător bun, ne vom lua măsuri împotriva lui, este un marcator și un pasator foarte abil. S-a văzut și la ultimul meci de acasă al pecicanilor că încă mai are multe de spus în fotbalul arădean”, a spus și Susan despre fostul său coleg din tricoul Naționalului.
Dacă sebișenii nu ar trebui să aibă absenți pentru derby-ul de sâmbătă, în tabăra Progresului absentează în continuarea Dumitru Copil, care încă acuze probleme la tendon. Așadar, sâmbătă, de la ora 15, pe arena „Crișana” avem parte de duelul dintre cele mai în formă divizionare terțe arădene ale momentului, în care absolut orice este posbil.
Formații probabile: Sebiș: Moroz – Musea, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, Chitaș, Cl. Vereș – Balha. Pecica: Creța – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Arsene, S. Popa – Mager, Puie, Bozian – Szekely.

Recomandările redacției