Derby de conjunctură, fără istoric: Crișul Chișineu-Criș – CS Ineu 5-0

0
272

Pe o vreme rece, în fața a 100 de spectatori, s-au întâlnit primele clasate în campionatul Ligii a IV-a Arad. Scorul final a dovedit faptul că a fost mai degrabă un derby conjunctural, diferența dintre combatante fiind – totuși – mare.
Prima repriză a fost dominată clar de gazde, care au ratat din poziții clare, prin Clej (șut din careu respins de Pușcaș), Cigan (lovitură de cap în transversală) și Pascariu, care a tras în plasa laterală din apropiere. Acesta ocazii au anunțat deschiderea scorului, ce a venit în minutul 22. Atunci, Modan a șutat din unghi lateral dreapta, Iaroș a încercat să blocheze, dar mingea a prins efect și s-a dus în plasă, la colțul lung: 1-0. După alte patru minute, scorul devenea 2-0 la o fază cât se poate de simplă: centrare Maghici de pe dreapta – cap Cigan din 8 metri: transversală-gol. Până la pauză, oaspeții au încercat să revină prin Georgiu, dar experimentatul mijlocaș a tras mai întâi în Maghici, iar apoi pe lângă poartă de la 20 de metri.
După pauză, oaspeții au încercat să reintre în joc, dar tot gazdele au fost cele care au marcat. După ce Clej a șutat din careu și Spătaru a scos mingea de pe linia porții, nou intratul Huțanu a fost faultat în careu de portarul Pușcaș și Modan a transformat în dreapta: 3-0 (min. 50). Meciul era – practic – jucat, astfel că partida a mai scăzut în intensitate. A avut grijă să-l animeze Florin Teședan, venit de pe bancă după o oră de joc, cu o „dublă”. În minutul 73, polivalentul fotbalist a luat pe cont propriu o fază pe dreapta și, chiar dacă era talonat de Hulbăr, a marcat la colțul scurt din interiorul careului. Oaspeții au cedat total și tot Crișul au ratat ocazii importante, prin Maghici, Gîlcă, Borșa și Cigan. Scorul a fost rotunjit de chiar în ultimul minut de joc, când Teședan a pus latul la centrarea lui Huțanu.
Cherecheși: „Cel mai bun joc din acest campionat”
Liderul e foarte aproape și matematic de titlul neoficial de campioană de toamnă în Liga a IV-a. „Am jucat foarte bine, am avut rapid două-trei ocazii bune, după care a venit golul lui Modan și lucruile au evoluat de la sine. Băieții au jucat bine, au respectat ce am pregătit. L-am blocat pe Georgiu cu Maghici și – practic – în afara de ocazia mai clară a sa cu un șut de la distanță, ineuanii nu au contat în atac. Am controlat jocul, am avut o posesie superioară și cred că am făcut, per ansamblu, cel mai bun joc al nostru din acest campionat, luând în considerare și afaptul că adversarul era pe locul 2. L-am schimbat pe Modan, fiindcă nu mai avea rost să-l obosim, scorul era confortabil și iată că, din nou, Teședan ne surprinde plăcut cu plasamentul și ambiția sa la finalizare. Urmează o deplasare grea la Zăbrani, ne dorim cele trei puncte, cum, de altfel, vrem să câștigăm tot până la final. Am dovedit astăzi că egalul de la Socodor a fost un accident și echipa are valoare”, a spus managerul Daniel Cherecheși, care i-a ținut locul pe bancă antrenorului Zsolt Muzsnay, ținut la pat de pneumonie.
Sculici: „O surpriză că am ajuns pe locul 2, nu că ne-a bătut Crișul la scor”
Probabil, Ineul va pierde poziția secundă după această etapă, dar – oricum – echipa din Țara Zărandului nu are obiective mărețe. „Crișul a meritat victoria, nu pune nimeni în discuție acest lucru. Dar vreau să se înțeleagă că nu asta a fost surpiza, că ne-au bătut la scor, ci faptul că noi, prin muncă, am ajuns aici, pe podium, ca să se vorbească de acest meci ca des­pre un derby. Nu vreau să dea nimeni în jucători, având în vedere situația de la noi, condițiile în care ne pregătim. E o surpirză că am ajuns până pe locul 2. Chiar dacă am pierdut, eu îmi felicit elevii pentru întregul parcurs și vom continua să ne pregătim, nu avem obiectiv și nici presiunea rezultatelor. Despre Crișul, cred că nu are contracandidată la câștigarea campionatului”, a menționat Cristian Sculici, tehnicianul zărăndanilor.
Formații:
Crișul:  Mucha – Fl. Drăgan, Pascariu, Al. Pavel,  Jude – Hosu (46 Huțanu), Maghici (83 Tenche), Clej (54 Borșa), Gîlcă – Cigan, Modan (61 Teședan).
Ineu: Pușcaș – F. Spătaru, Karmanoczky (46 Balaci), Iaroș, Hulbăr – Zdrențan – Dan Mâneran (83 Florea), M. Ponta (79 Dragoș), Georgiu, Denis Mâneran (46 Gligor) – R. Păcurar.
Arbitri: Cristian Burza – Emil Cristea, Sebastian Pantea.
Observatori AJF: Marius Alexa, Andras Mako

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.