corneabulzCâteva sute de spectatori au înfruntat o vreme rece pentru a fi prezenţi în Podgorie, la ultimul derby arădean al anului. A rezultat un joc peste nivelul Ligii a III-a, deosebit de atrăgător, cu acţiuni purtate în viteză, cu multe ratări şi un singur gol, venit pe final. Primele minute ale partidei l-au avut în prim-plan pe portarul ineuan, care şi-a salvat echipa în trei rânduri: Nădăban a centrat în careu, Alin Mihai a lovit balonul cu capul din 12 metri, dar Cioară a respins de sub transversală. În minutul 6, Sergiu Pop a tras de la distanță cu pământul, iar goal-keeperul Ineului a reținut mingea. Un minut mai târziu, o centrare de pe dreapta a fost deviată de Bier greșit, iar Cioară a respins cu greu balonul în bară. În minutul 16, Ineul a avut și ea o primă ocazie.
Cioară – salvator, Pop a irosit un penalty
Alin Drăgan a tras de la 17 metri cu pământul, iar Irimia a respins cu dificultate. După două minute, Burian a trimis din foarfecă din careu, puțin pe lângă poartă. În continuare a ieşit în evidenţă Georgiu, dar Iambor şi Alin Drăgan nu au finalizat pasele bune ale mijlocaşului ineuan. Şutul lui Burian din minutul 20, puţin pe lângă poartă, a fost ultima ocazie de dinaintea penalty-ului din minutul 29. Alin Mihai a fost faultat în careu de Cioară şi Nicolau, dar Sergiu Pop a irosit lovitura de la 11 metri, şutând în bara din stânga lui Cioară. Ocaziile au alternat apoi la cele două porţi, Hosu şi Sergiu Pop, respectiv Georgiu şi Drăgan, ratând deschiderea scorului, 0-0 la pauză. Ineul a început mai bine partea a doua, iar trioul Georgiu-Francescu-Iambor a fost superior la mijloc.
Lengyel a adus 3 puncte în Podgorie
Presiunea zărăndanilor a adus însă doar ocazii: în minutul 53, Iambor a executat un corner de pe dreapta, iar Cornea a trimis cu capul milimetric pe lângă poartă, pentru ca în minutul 69 Băd să rateze finalizarea după ce scăpase singur cu Irimia. Şoimii au reintrat în joc din minutul 65, iar Hosu şi Nădăban au ratat două bune ocazii în minutele 66 şi 73. Gazdele au tremurat cu un sfert de oră înainte de final, când Tătar a trimis din 15 metri lateral stânga în bara porții lui Irimia. Când tabela părea să îngheţe la 0-0, în mi­nutul 86 Lengyel a adus 3 puncte uriaşe în contul Pîncotei, după o lovitură liberă executată de Nădăban şi un șut al lui Nistor respins de Cioară. Victorie mare pentru trupa lui Dan Cuedan, în timp ce Ineul pierde din nou după un joc bun.
Formaţii
Pîncota: Irimia – Rusu (Nistor), Lung, Lengyel, Viţu – Burian (Mitu), Issa, Nădăban (Dubeştean), Hosu – Sg. Pop (Bulzan), A. Mihai.
Ineu: Cioară – Bilia, Bier, Nicolau – Cornea, Francescu, Iambor, Georgiu, Suslak (Tătar) – Băd (Malancu), Drăgan (Popa).
Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Cristian Drăguț (Timișoara). Observatori: Silviu Mocanu (Arad), Nicu Tanasoglu (Timișoara).
Ioan Hamza

Recomandările redacției