FOTO: Ciprian Petcuț

Al 35-lea derby fotbalistic Arad – Timișoara a fost cel mai cenușiu din istorie. Cenușiu ca și culoarea echipamentelor fotbaliștilor după lupta în mocirla de pe „Motorul”, cenușiu ca și calitatea jocului prestat pe o suprafață aproape impracticabilă și cenușiu datorită faptului că galeria lui Poli nu a dorit să ocupe cele 90 de locuri alocate pe stadion. Totuși, fanii timișoreni s-au deplasat cu sutele (aproximativ 400) la Arad, au și avut scurte altercații cu rivalii de pe Mureș, soldate și cu rănirea gravă a unui suporter utist. Totuși, din câte se pare, acesta din urmă a căzut victima unui jandarm, care l-a lovit brutal cu bastonul în cap.
Așa cum am specificat deja, ca­litatea fotbalului prestat de marile
rivale ale Vestului a fost clar influențată de starea gazonului. Pur și simplu s-a jucat în mocirlă, jucătorii făcând eforturi să rămână în picioare, darămite să aibă preocupări pentru construcția jocului. Prin urmare, era clar că ocaziile se vor naște prin aruncarea mingilor în cele două suprafețe de careu. La una dintre acestea, Burlă a avut prima șansă de gol, dar a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 19 metri. După ce Andor a ratat întâlnirea cu balonul în poziție bună, Chindriș a avut prima ocazie adevărată a disputei cu un șut de la 15 metri (deviat și de un adversar) scos din vinclu de Gkakos. Au urmat două faze cu tânărul Petre în prim-plan, dar acesta s-a pierdut cu firea în careul advers. Pe final de repriză
s-au văzut în atac și oaspeții, dar Miron a fost la post la șuturile de la distanță ale lui D. Constantinescu și Bădăuță. Concluzia reprizei a scris-o Burlă cu o lovitură de cap exact în brațețe portarului advers. Scor alb la pauză.
UTA l-a lăsat pe Strătilă (dureri la inghinali) la cabine, iar nou-intratul Copil a avut o primă execuție bună din lovitură liberă, de puțin pe lângă vinclu. Atacanții arădenilor nu au fost prea inspirați ieri și asta pentru că atât Petre, cât și Curtuiuș au irosit, cu capul, ocazii bune. Mijlocul reprizei a aparținut vizitatorilor. Bădăuță l-a avertizat pe Miron cu un șut de la distanță, pentru ca în mi­nutul 70 să găsească drumul spre gol. Un banal corner de pe stânga, a fost prelungit cu capul de D. Contantinescu, Blănaru a urmărit și a trimis din apropiere în plasă: 0-1. Gazdele au reacționat imediat și Petre a scos un penalty în fața lui Bilia. Chindriș a marcat în primă fază, dar arbitrul l-a pus să repete execuția pe motiv că arădenii ar fi călcat suprafața de pedeapsă, iar de această dată Gkakos a ghicit colțul și a reținut în doi timpi. Totuși, „alb-roșii” nu s-au descurajat și, în cele din urmă, au găsit golul egalării. Andor a primit o minge pe dreapta, a intrat în centru și a trimis un șut înșelător cu stângul, ce s-a dus cuminte la colțul scurt al porții adverse, atingând și bara:
1-1 (min. 88). În ciuda eforturilor din minutele din final, UTA nu a mai fost cu adevărat periculoasă, pierzând două puncte mari, dar mai ales șansa să-și răpună rivala de-o viață
Formații:
UTA: Miron – Polgar (60 David), Filaret, Gligor, Burlă – Strătilă (46 Copil), Chindriș, Tănase (83 Covaci), Andor – Petre, Curtuiuș.
ASU Poli: Gkakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Stancu – Birău (87 Ștefanovici), Mărgărit (46 Teuț), D. Constantinescu, Ghinescu (65 Blănaru) – Bădăuţă.
Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Gero Szabo (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău)
Cartonașe galbene: Curtuiuș 1 / Stancu 45+1, Blănaru 70, Bilia 73
Observatori FRF: Ioan Onicaș (Zalău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia)

Recomandările redacției