Derby nedecis la Curtici: Frontiera – Unirea Sântana 1-1. Rezultatele primei etape din Liga IV

0
767

În jur de 200 de spectatori au venit la derby-ul primei etape a Ligii a 4-a cu speranța de a vedea fotbal de calitate și nu s-au înșelat. După ce anul trecut a fost cum a fost, de această dată, „grănicerii” au schimbat total foaia țintesc un loc în primele 5-6 echipe ale campionatului. Acolo ar trebui să ajungă, fără îndoială, poate chiar pe podium și Unirea Sântana, care s-a ridicat și ea la nivelul capului de afiș de azi.

Curticenii și-au luat tare adversarii, iar forcingul și-a atins scopul cu gol de 1-0. Acesta a venit după 16 minute din piciorul ex-ului Remus Avrămuțiu, răscumpărat de curticeni chiar pe ultima sută de metri. Fostul mijlocaș utist a punctat la capătul unei acțiuni individuale pe dreapta și un șut perfect la colțul lung. Oaspeții nu s-au lăsat intimidați și au ieșit la joc. Au apărut și ocaziile la poarta lui Trifoi, iar egalarea nu s-a lăsat prea mult așteptată. Mai precis minutul 31, când, după o fază fixă, fundașul Paven a profitat de o nesincronizare în centrul apărării „alb-albaștrilor” și a trimis pe lângă „Terry”.

În actul secund, meciul a fost și mai frumos și mai deschis, dar cu toate astea nu am mai înregistrat goluri. În schimb, am avut parte de destule ocazii, mai multe în dreptul gazdelor, între care și o bară la o fază fixă bine lucrată și finalizată prin lovitura de cap a lui Brozbic. S-a terminat 1-1, un rezultat pozitiv în cele din urmă pentru ambele tabere, într-un prim derby al stagiunii. Însă, pentru curticeni, mai urmează unul, cel de la Pecica.

Fiindcă „principalul” Flavius Moisă plătește încă pentru eliminarea din ultima etapă a sezonului trecut, indicațiile au venit de pe bancă de la „secundul” Adi Sas. „A fost un joc frumos între două echipe bune, oaspeții chiar m-au impresionat și ei. Avem mulți jucători noi, de calitate, dar mai avem de muncit la omogenizare. Îi felicit pe jucătorii noștri pentru atitudine și dăruire, am avut mai multe ocazii în repriza a doua și puteam câștiga. Ne vom pregăti în continuare, vrem să facem o echipă mai puternică. Mergem etapa următoare la Pecica, știm că s-au întărit și au câștigat categoric acum la Vladimirescu. Dar, nu ne gândim decât la victorie în această deplasare”, a explicat fostul mijlocaș al UTA-ei.

 

Teoretic, după locul 2 din stagiunea trecută, Unirea Sântana nu poate coborî ștacheta, ba, poate, poate chiar să o mai ridice.  „Este început de campionat, au fost față în față două echipe pregătite pentru momentul acesta, echipe organizate. Poate, meciul nu a fost atât de plăcut spectatorilor, nu au fost foarte multe ocazii de poartă. Am luat gol la o fază lucrată de Avrămuțiu, dar am revenit după ce am anunțat egalarea înainte prin alte două faze fixe. Îmi pare rău că pe final de joc am avut patru cornere fără să le fructificăm. Nici nu mai era în teren Martin, care era un bun executant la aceste faze fixe. Până la urmă a fost un rezultat echitabil între două echipe bine pregătite. Altfel, orice jucător care a făcut parte din echipa din returul campionatului trecut și acum nu-l mai avem, este o pierdere. Am avut atunci o linie de 11 victorii, dpuă egaluri și doar o înfrângere. Avrămuțiu, Capătă, Mateiu, care s-a accidentat și,  nu în ultimul rând Bodea, sunt pierderi foarte mari pentru noi. Au venit în locul lor copii de la echipa a doua și lucrăm cu răbdare. Obiectivul nostru este să restartăm o mișcare sportivă bună, cu jucători tineri, avem tot timpul pe teren trei-patru fotbaliști sub 19 ani. Nu am avut parte de o tragere la sorți prea bună, sunt trei deplasări în primele patru etape. Sâmbăta viitoare avem cu Pâncota și apoi mergem la Șimand. Sunt toate partide foarte grele, dar ne ducem crucea”, a explicat Dan Cuedan, antrenorul „roș-negrilor”.

Formații:

Curtici: Trifoi – Gavriș, Gurban, Brozbic, Vereș – Nedea (72 Fereștean), Hanc (90 Moise) – Brândușe, R. Fritea (63 Borteș), Morar – Avrămuțiu.

Sântana: Mitrea – Toader, Istin, Paven, Peia (71 Politic) – Radu Popa – Marc (58 De Palma), Martin (71 Parlapan), Prică – Ginghină, Bud (46 V. Stanciu).

Arbitri: Dorinel Herțeg – Florin Vesa, Cristian Takacs.

Observatori AJF: Marius Alexa, Daniel Scridon.

Rezultatele primei etape din Liga IV:

CS Ineu – Socodor  5-0

Teședan 2, Berar 2, S. Balaci

Victoria Zăbrani – Victoria Felnac  6-1

Gherghel 2, Zele, Fl. Pavel, Francescu, Băd / L. Stanciu

Podgoria Pîncota – Șoimii Șimand  1-2

S. Dragalina / Petrila 2

Glogovăț – Progresul Pecica   1-6

A. Gornic / Wild, Puie 3, A. Ponta 2

Frontiera Curtici – Unirea Sântana    1-1

Avrămuțiu / Paven

UTA II – Victoria Nădlac   2-2

Isac, Miculescu / Coriteac 2

Cetate Săvârșin – Speranța Turnu     3-1

Benescu, Neamț, Silviu Iștoc / Roza

Păulișana Păuliș a stat

Clasament provizoriu

Etapa viitoare (18 august): Progresul Pecica – Frontiera Curtici, Socodor – Victoria Zăbrani, Unirea Sântana – Podgoria Pîncota, Speranța Turnu – Glogovăț, Victoria Nădlac – Cetate Săvârșin, Victoria Felnac – UTA II, Șoimii Șimand – Păulișana Păuliș. CS Ineu stă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.