ineupincÎnceput abrupt de tot pentru alb-albaștri. La prima incursiune în jumătatea adversă, Dumitru Copil s-a accidentat grav și n-a mai putut continua, fiind înlocuit cu Iambor.
În timp ce Ineul își recalcula strategia, Pâncota a preluat subtil inițativa. După zece minute de control, vizitatorii au ajuns la finalizare: Bulzan a aruncat mingea în careu din lovitură liberă de la 30 de metri, iar Florin Rusu a reținut lovitura de cap a lui Adi Lengyel.
Trupa lui „Știli” a ripostat și, în minutul 16, Iambor a trimis spre poarta lui Pașcalău, dar emoțiile mari le-a creat Adi Rusu, a cărui deviere a trecut puțin peste propria transversală.
Peste cinci minute, fază încinsă la mijlocul terenului, după un duel bărbătesc Francescu – Rusu, soldat cu un meleu potolit de interevențiile oamenilor de pe bănci și concluzionat de arbitrul Spînu cu câte un avertisment pentru amândoi protagoniștii inițiali.
Șoimii au fost din nou periculoși în minutul 36, Sergiu Pop i-a așezat mingea la 12 metri lui Nădăban, dar reluarea sa a fost deviată dincolo de cadrul porții de unul din apărătorii Ineului. După o perioadă scurtă de relativ echilibru, a venit și golul: Flavius Băd a știut să rupă ritmul pe flancul drept, a pătruns impetuos în suprafața de pedeapsă și, din 8 metri, l-a învins pe Pașcalău cu șut la colțul lung, 1-0.
Finalul de repriză a fost fierbinte. Radu Popa a profitat de o ezitare a lui Vițu și a tras peste poartă din 16 metri (43). Pe contră, goalkeeperul Ineului a parat execuția lui Lengyel din 7 metri. Acțiunea s-a mutat în celălalt careu, Remus Lung respingând salvator din fața lui Băd, aflat în 6 metri. La ultima fază, Georgiu l-a văzut ieșit pe Pașcalău și a tras de la mijlocul terenului, ratând de puțin un gol de senzație.
Pâncota a arătat capabilă să remonteze în debut de act secund, dar l-a pierdut pe Adi Rusu în minutul 58: polivalentul fotbalist a primit al doilea avertisment după fault la Radu Popa și a plecat la vestiare. Efectul a fost cel întâlnit uneori, cu doza suplimentară de motivație în rândurile echipei cu om în minus. În minutul 66, Dubeștean i-a întors mingea lui Carlos Burian, aflat în marginea suprafeței de poartă, dar nou-intratul din atacul Șoimilor a trimis în transversală!
Nădăban și-a pus și el la încercare fosta echipă două minute mai târziu, dar Florin Rusu s-a întins și i-a scos de sub transversală lovitura liberă. Ineul a produs panică pe contre, chiar dacă fără efect pe tabelă. La rampă au ieșit excelentul Covaci, spectaculos pe flancul drept, dar și experimentații Petcuț și Drăgan.
Pâncota și-a mai creat două oportunități bune prin doi dintre jucătorii chemați de pe bancă – Marinescu a trimis în blocaj din poziție bună (84), iar Rusu a boxat eficient lovitura liberă a lui Paul Păcurar, fost component al Botoșaniului, transferat cu două zile înaintea meciului.
Patru minute de prelungiri au trecut rapid, iar la sfârșitul lor tabăra ineuană a putut jubila: a reușit prima victorie stagională, după un meci cu adevărat intens, care a umplut tribuna „Centralului”.
CS Ineu: Fl. Rusu – Tătar, Bier, Bilia, Suslak – Francescu, Georgiu (70 Petcuț) – Covaci (88 Pirtea), R. Popa, Copil (2 Iambor) – Băd (75 Drăgan).
Pîncota: Paşcalău – Viţu (80 Marinescu), Lengyel, Lung, Dubeştean – Issa, Rusu – Hosu, Bulzan (46 Mihai), Nădăban (73 Păcurar) – Sg. Pop (63 Burian).
Arbitri: Mihai Spînu – Marius Balint, Andra Simona Hiticaş (toți Cluj Napoca). Observatori FRF: Romeo Malac, Gabriel Dan (Timişoara).
S.A.

Recomandările redacției