glpecicaCa și componență a loturilor de jucători, Gloria Arad și Progresul Pecica sunt cele mai îndreptățite să spere în câștigarea campionatului Ligii a IV-a. De fapt, cele două echipe conduc deja în clasament și vor pune în scenă un prim derby chiar sâmbătă după-amiază.
Bogoșel: „Pecica, ușor favorită fiindcă joacă acasă”
Pentru arădeni, meciul vine într-un context total nepotrivit. Jucătorii Gloriei sunt tot neplătiți de două luni de zile și nici nu au primit asigurări clare că situația de club se va rezolva și ei se pot gândi doar la ceea ce au de făcut în iarbă. „Eu
m-aș bucura să nu se resimtă această nesiguranță și la ora meciului cu Pecica, deși, cel puțin la cele două partide pe teren propriu pe care le-am terminat la egalitate, jucătorii noștri nu au fost foarte conectați. Altfel nu-mi explic de ce în primăvară, cu excepția UTA-ei, toate echipele au pierdut clar în Micalaca, iar acum avem deja două remize acasă. E adevărat că în deplasare am câștigat tot, dar acum Pecica, o echipă serioasă și pregătită din toate punctele de vedere, e puțin favorită. Dar, sunt convins că vom avea un arbitraj corect și vom avea șansa noastră, sâmbătă. Încerc să-i fac să înțeleagă pe jucători că oricum nu au ce face până la iarnă, când e din nou perioadă de transferuri. Trebuie să-și facă cât mai bine meseria, să se antreneze și să joace și dacă se va întâmpla ceva rău cu acest club să fie pregătiți de o altă aventură”, a explicat antrenorul Costel Bogoșel. Topai, accidentat pentru tot restul turului și Țugui (suspendat) sunt absen­țele Gloriei pentru meciul de sâmbătă.
Petcuț: „Un simplu meci de 3 puncte, o victorie ne-ar
relaxa puțin”
De când l-a schimbat pe Dinu Maghici pe banca Progresului Pecica, Mihai Petcuț a cunoscut doar gustul succesului. Înlănțuirea de victorii i-a adus și un provizoriu loc întâi, loc pe care Riviș. Et. Comp. doresc să și-l păstreze și după această rundă. „E un simplu meci de trei puncte din etapa a VII-a care ne poate distanța la 4 puncte de locul doi și, deci, să ne confere mai multă liniște și să ne relaxeze puțin pentru meciurile ce vor urma. Tot ce vrem noi este să ne facem jocul, fără să ne intereseze problemele adversarului. Știu doar că, spre deosebire de noi, Gloria se antrenează zilnic, ceea ce mi-ar place și mie la Pecica, doar că momentan nu se poate. În rest, nu prea are rost să discut despre ei, căci sunt echipe la Liga 1 care joacă total altceva de la un meci la altul, darmite la acest nivel. Poate că, jucând acasă, plecăm cu prima șansă, dar și valoarea individuală a fotbaliștilor noștri îmi dau speranță pentru un rezultat bun sâmbătă, mai ales că nu avem nicio problemă de lot”, a punctat și tehnicianul Progresului.
Formații
Pecica: M. Rus – Cornea, Gabor, Trif, Istin – Marinescu, R. Fritea, Arsene, Tegbo – Riviș, Peii.
Gloria: Vaida – Ban, Wild, Blănaru, Hulbăr – Gherghel, Dan, S. Popa, Filimon – Fl. Gâlcă, Măgulean.

Recomandările redacției