Dacă mai exista o urmă de îndoială în jurul campioanei județului Arad la fotbal, aceasta a fost înlăturată în intermediara de miercuri. Crișul nu le-a dat nicio șansă celor de la Sântana și în curând și matematica va da verdictul.
Liderul a început în forță disputa și a deschis scorul încă din minutul 3 prin Nicu Modan. Oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă din marginea careului advers, lateral dreapta, Piț a centrat până la șase metri, Cigan a recentrat, iar Csurka a boxat până la 7 metri de unde golgheterul Crișului a împins mingea în plasă. „Uniriștii” au încercat să facă un joc de posesie, încercând să împingă jocul cât mai aproape de poarta oaspeților, dar a fost nevoie de un moment de neatenție pentru ca scorul să se majoreze. Era minutul 13, Modan a interceptat un balon la mijlocul terenului, a trimis o minge de urmărire pentru Piț, iar acesta l-a executat pe Csurka de la marginea careului. După alte 5 minute, Modan a scăpat singur în careu, dar șutul său de la 12 metri ușor lateral dreapta a fost respins de Csurka în corner. Sântana a avut mai mult posesia balonului, dar nu a reușit să se apropie peri­culos de poarta adversă. Șuturile de la distanță ale lui Mateiu sau Capătă nu l-au pus cu adevărat în pericol pe Mucha și nici cele patru cornere nu au modificat tabela.
Formația gazdă a ieșit mult mai hotărâtă de la cabine, iar Martin a fost oprit în ultimul moment de Florin Lazăr, la o fază la care „decarul” gazdelor putea să rămâne singur cu Mucha. Și, la fel ca în prima parte, a fost nevoie de o eroare a defensivei „roș-negrilor” pentru ca tabela să se modifice din nou. Bodea a ratat intervenția la o minge lungă trimisă de Clej, iar Csurka l-a faultat în careu pe Modan, care trecuse de el și dorea să înscrie. Cristian Cigan și-a asumat responsabilitatea execuției și a stabilit scorul de 0-3 încă din minutul 52. Trei minute mai târziu scorul putea să capete proporții și mai mari, dar șutul lui Tomuț din 8 metri, în urma unui corner. Sântana a controlat în res­tul timpului jocul, a avut o posesie mai bună, multe cornere, dar toate au rămas fără rezultat. Singura ocazie mai periculoasă a fost o reluare a lui Capătă din 6 metri, blocată însă de Lazăr.
Așadar, Crișul s-a impus cu scorul de 3-0 chiar în „fieful” formației clasate locul 2, care a îmbrăcat în premieră un tricou „roș-negru”, asemănător cu cel al lui AC Milan, pe care s-au putut vedea imprimați și doi sponsori noi, Curen Group și Fildo Starcons.
Formații:
Unirea Sântana: Csurka – Ginghină, Peia, Istin (min. 50 – Paven), Bodea, Mateiu, Avrămuțiu, Martin (min. 68 – Olteanu), Prică (min. 58 – Stanciu), Parlapan (min. 73 – Marc), Capătă.
Crișul Chișineu Criș: Mucha – Lazăr, Pavel, Tomuț (55 – Drăgan), Ciornei, Ember, Clej, Gâlcă (min. 55 – Maghici), Piț (min. 62 – Covaci), Cigan, Modan (min. 72 – A. Mihai).
Arbitri: Alexandru Gornic – Paul Ardelean, Andrei Pantea
Observatori: Corneliu Tiulea, Andraș Mako.

Recomandările redacției