FOTO: Sebastian Tătaru și Emanuel Titus Ilieși

Cel de-al 74-lea derby al Vestului a avut o istorie aparte, tristă, fără sarea și piperul pe care ți-o oferă cele două galerii dușmane, rivale, până la un anumit punct. Fanii bănățeni nu au fost lăsați în stadion fiindcă s-au deplasat la Șiria de patru ori mai mulți decât i-a permis clubului UTA, conform regulamentului, să bage pe stadion, în sectorul rezervat oaspeților. Galeria utistă
s-a solidarizat cu bănățenii și nu
și-a luat nici ea locul în peluză, considerând că fiecare suporter cu bilet nu ar trebui ținut la poartă. Fotbal s-a jucat puțin, căci în repriza a doua, la 0-0, timișorenii au scos echipa de pe teren, în semn de protest pentru situația suporterilor, care au fost ținuți de jandarmi departe de arena „Otto Greffner”. Re­gulamentul spune că „alb-violeții” vor pierde meciul cu 3-0 și vor fi și depunctați.
De altfel, jucătorii lui Foale au întârziat debutul confruntării cu 8 minute pe același motiv, solidaritatea cu fanii veniți degeaba până la Șiria. Arădenii au avut o primă ocazie importantă în minutul 10, când Curtuiuș a trimis puțin pe lângă poartă din 10 metri. Manea și Motreanu au fost aproape de bătaie după ce primul a căzut ușor, iar apoi Motreanu l-a înjurat, dar totuși, spiritele au fost calmate. La „alb-violeți”, Sorescu a fost omul principal de atac. În minutul 26, jucătorul a tras pe poartă, dar central, iar Bodea a respins. Hlistei a mers pe contraatac rapid și a tras din 14 metri la vinclu, dar Dur-Bozoancă a intervenit salvator.
Sorescu a mai avut un șut pe lângă poartă, după care, în minutul 38, poliștii au obținut penalty după ce Burlă l-a faultat pe Motreanu. Tot Sorescu a trecut la executare și a tras în dreapta lui Bodea, care a plonjat și a scos. Ultima mare ocazie a fost un șut al lui Hlistei, care l-a lovit pe Curtuiuș, dar mingea a ieșit în aut.
În debutul primei părți, ocaziiile au fost mult mai puține, iar în minutul 60, timișorenii au ieșit de pe teren, în semn de protest, iar punctele vor ajunge la utiști.
Formații:
UTA: Bodea – D. Dan, R. Iuga, Mih. Roşca, Burlă – Al. Manea, Jorza – Prună (min 57 Stahl), Buia, Hlistei – Curtuiuş
ASU Poli: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Lazea – Motreanu, A. Ignea, Sorescu – I. Plămadă
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Iulian Szekely (Cluj Napoca). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare).
Observatori FRF: Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).

Recomandările redacției