„Deschiderea piețelor trebuie să fie o prioritate pentru decidenți”, afirmă omul de afaceri Ovidiu Palcu

0
604

Agricultorii sunt disperaţi cu aceste ultime măsuri de a se închide pieţele, deoarece țăranii și producătorii nu vor avea din ce trăi și li se duce truda din tot anul. În acest sens, și membrii partidului Alianța Renașterea Națională, atât cei de pe listele de Senat cât și cei care candidează la Camera Deputaților, sunt alături de cei care susțin deschiderea piețelor. „Așteptăm ca guvernanții să revină asupra deciziei de a închide halele, pentru ca munca agricultorilor să nu fie în zadar”, a afirmat omul de afaceri și candidatul la Camera Deputaților din partea ARN, Ovidiu Palcu. Candidatul partidului Alianța Renașterea Națională la Camera Deputaților trage un semnal de alarmă și își exprimă susținerea pentru agricultorii și pentru producătorii arădeni care
și-au vândut produsele în piețe închise.
Prefecturile au organziat şedinţe cu primarii pentru deschiderea pieţelor şi accesul producătorilor. Prefecţii din judeţe au organizat şedinţe cu primarii care au în administrare pieţe agroalimentare, pentru evaluări, pentru măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni şi organizarea de pieţe volante, conform unei reco­­- mandări a Guvernului pentru prefecturi.
Documentul solicită primarilor de oraşe, municipii sau comune care au organizate pieţe agroalimentare să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni. Astfel, pieţele care au pereţi rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).
Acolo unde pieţele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, cu resticţionarea accesului auto în spaţiile respective. Unde nu există nici această posibilitate primăriile vor trebui să organizeze pieţe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.
Din dispoziţia premierului şi a ministrului MAI, primarilor de oraşe şi municipii (sau comune care au organizate pieţe agroalimentare) le sunt comunicate să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel: acolo unde sunt pieţe închise si se pot rabata pereţii să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020). Acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, trebuie să restricţioneze accesul auto în spaţiile respective. Acolo unde nu există nici această posibilitate, trebuie să organizeze Pieţe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.