Descinderi cu mascaţi la Arad pentru destructurarea unei reţele de crimă organizată

0
313

traficPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigări.

Pe parcursul investigaţiilor, au fost ridicate 380.000 de ţigarete de contrabandă şi 5 autoturisme folosite în activitatea infracţională.

„În cursul zilei de joi, poliţiştii B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj au efectuat 10 perchezitii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Arad şi Bihor, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în contrabandă cu ţigări. La activităţi au participat şi poliţiştii de la B.C.C.O. Oradea, S.C.C.O. Arad, precum şi cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Maramureş. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, pentru audieri. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente, un autoturism, canapele cu locaşuri special amenajate pentru ascunderea ţigărilor şi bani proveniţi din comiterea infracţiunilor”, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Ropmâne.

Din cercetări a reieşit că unii dintre membrii grupării ar fi adus ţigările din Ucraina, iar alţii le-ar fi transportat în vestul ţării, unde ar fi fost comercializate ilegal.

Pe parcursul investigaţiilor, din luna ianuarie a.c., până în prezent, ofiţerii de la crimă organizată au realizat mai multe capturi de ţigări de provenienţă extracomunitară – în total 380.000 de ţigarete, în valoare de 176.900 de lei. De asemenea, cinci autoturisme folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat şi contrabandă cu ţigări.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.