Descinderi DNA la instituţii publice din Arad şi Timiş într-un caz de corupţie la nivel înalt

0
318

descinderi Update 3:Poziţia Poliţiei Autostrăzi Arad
Conform Realitatea.net, care citează surse din rândul anchetatorilor, primarul din Recaş, Pavel Teodor, vizat în dosarul în care DNA face percheziţii la mai multe instituţii din Arad şi Timiş în care ar fi implicat şi prefectul Eugen Dogariu, este suspectat că ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere în perioada campaniei electorale.
Un astfel de aşa zis caz de implicare l-ar fi avut în prim-plan chiar pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, suspectat că ar fi intervenit pe lângă poliţiştii din Arad de la Autostrăzi să muşamalizeze un accident în care ar fi fost implicat taman acesta.
Referitor la percheziţiile efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, comisar Tudur Teodor, şef al Biroului de politie Autostrada A1 Deva-Nadlac, ne-a declarat: “La Biroul de politie Autostrada A1 Deva-Nadlac s-au prezentat ofiţeri DGA care au ridicat documente cu privire la cercetarea unui accident din 14 mai 2014, care s-a petrecut pe A1, la km 450, pe raza localităţii Lugoj. Toate documentele au fost găsite, sunt întocmite fără niciun fel de probleme.
În accident a fost implicat un autoturism care aparţine Uzinei electrice Banat şi o femeie. Nici Biroul de poliţie A1 Deva-Nădlac nu are implicare în acest accident, nici Inspecdtoratul de Poliţie Judeţean Arad”.

Update 2: Descinderile de la Arad se pare că vizează Biroul Poliţiei Rutiere Autostrăzi Arad, procurorii căutând mai multe documente incriminatoare care fac referire la un accident de circulaţie pe autostradă, în care ar fi fost implicat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Există suspiciunea că acest caz a fost muşamalizat.

Update: În această speţă sunt vizate mai multe persoane din conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, inclusiv şeful acestei instituţii, dar şi alte persoane din Poliţia şi Primăria Recaş.
Procurorii anchetează fapte de corupţie sau asimilate acestora.
Rămâne să aflăm care este legătura cu descinderile din mai multe locuri din Arad.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează, în cursul dimineţii de luni, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014.

Astfel, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.