Descinderi DNA şi DGA în vămile arădene, în urma unor sesizări

0
243

DNA Timişoara şi DGA au descins, miercuri, în punctele de trecere a frontierei din judeţul nostru, în urma unor sesizări legate de faptul că poliţişti de frontieră ar fi pretins mită pentru a „nu observa” unele ilegalităţi.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii şi poliţiştii au descins simultan la punctele de trecere a frontierei Nădlac I, Nădlac II şi Vărşand, dar şi la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad pentru a pune în executare mai multe mandate de aducere. Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la o serie de sesizări legate de faptul că poliţiştii de frontieră ar fi pretins şi primit mită pentru a „nu observa” unele ilegalităţi.

Corform surselor judiciare citate, mai mulţi poliţişti de frontieră ar fi primit mită între 10 euro şi 41.000 de euro. Unul dintre poliţişti este bănuit că a cerut bani pentru a permite tranzitul unui TIR din Serbia încărcat cu ţigări. Tranzacţia nu a mai avut loc, pentru că au intervenit procurorii. Anchetatorii au ridicat suspecţii, aceştia fiind duşi pentru audieri la sediul DNA Timişoara. Potrivit surselor judiciare citate, la audieri au fost aduşi 18 poliţişti şi un angajat ANAF. „Se efectuează acte procedurale în cadrul unui dosar în care se investighează suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, respectiv luare şi dare de mită presupuse a fi comise de către poliţişti de frontieră din cadrul a patru puncte de frontieră situate pe raza judeţului Arad. Cele patru puncte deocamdată ar fi Turnu, Vărşand, Nădlac 1 şi Nădlac 2″, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.