Descinderi la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

0
336

descinderi

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Arad au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Arad, pentru probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigarete. În urma acțiunii, au fost reținute cinci persoane.

În data de 24 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au efectuat 10 percheziţii, pe raza municipiului Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări netimbrate.

De asemenea, au fost puse în executare șapte mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni. La acțiune au mai participat și poliţiştii ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara şi ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada 2014-2015, persoanele în cauză ar fi deţinut şi comercializat, pe raza municipiului Arad, importante cantităţi de ţigări, provenite din contrabandă. În urma percheziţilor efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 104.640 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, 6.140 de lei şi 300 de euro.

În urma administrării probatoriului din cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cinci persone, 3 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, urmând să fie prezentate magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunere de arestare preventivă. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.