O descoperire de senzație a fost făcută la Sântana, județul Arad. Doi tineri, au găsit  pe un câmp de la marginea orașului Sântana, nici mai mult nici mai puțin decât 643 de monede din argint. Acestea au fost preluate de reprezenanții Primăriei, care le-au predat, mai departe, Direcției Județene pentru Cultură Arad. La ora actuală urmează ca monedele să fie evaluate de specialiști din cadrul Muzeului Județean Arad, conform Agerpres.  

„În această săptămână, doi tineri, unul din Sântana și unul din Pâncota au descoperit întâmplător pe un teren agricol de pe raza UAT Sântana, o oală de lut în care se aflau 643 de monede de argint. Acestea au fost duse la sediul primăriei, urmând să fie predate Direcției Județene pentru Cultură Arad, ajungând mai apoi în posesia muzeului din Arad care v-a stabili atât vechimea monedelor cât și valoarea lor,” au declarat  reprezentanții Primăriei Sântana, pentru Agerpres.

La locul indicat de tineri s-au deplasat și reprezentanții primăriei, însă nu au mai găsit și alte obiecte de valoare. Edilul speră ca monedele să se întoarcă în localitate, după evaluare, pentru a fi expuse în muzeul local, conform sursei citate.

sursa foto: internet

 

Recomandările redacției