Desenul unei eleve din România va fi imprimat pe costumul unui astronaut

0
170

O maramureșeancă de 14 ani a reușit să impresioneze NASA cu talentul său artistic. Eleva a câştigat concursul organizat de Space For Art Foundation în colabo­rare cu Romanian Science Festival pentru crearea unui costum spaţial imprimat cu desene artistice.
Tema principală a concursului câştigat de româncă a fost „Planeta Pământ aşa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”, scrie adevarul.ro. Din cei 77 de copii care au prezentat lucrări, câştigătoare a fost desemnată Alesia Ardelean, elevă a Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din orasul Tăuţii Măgherăuş.
Desenul ei urmează să fie imprimat pe un costum spaţial care va fi prezentat pentru prima dată la Conferinţa Naţiunilor Unite din Glasgow, în luna noiembrie.
Lucrarea ei a fost foarte apreciată de un oficial NASA, care i-a transmis un mesaj de multumire: „Vă mulţumesc foarte mult pentru coordonarea apelului pentru desene şi pentru că ne-aţi tri­mis această frumoasă lucrare de artă de la Alesia pentru costumul spaţial din Proiectul Beyond! Suntem extrem de încântaţi că îi avem pe Alesia şi pe toţi copiii care au participat la con­cursul nostru Space for Art! Mulţumim şi pentru celelalte lucrări de artă şi sperăm că vom putea folosi mai multe pentru Proiectul Beyond sau pentru proiecte viitoare. Toate cele bune!”, a fost mesajul lui Nicole Stott, în vârstă de 59 de ani.
Organizatorii concursului doresc să folosească mai multe lucrări de artă făcute de copiii din România în proiectele organizaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.