prajitura-cu-migdaleEşti de principiu că dacă urmezi o dietă este obligatoriu să renunţi la dulce ? Ei bine, te-ai înşelat. Iată 7 deserturi delicioase care te vor ajuta să pierzi în greutate.

1.  Norișori de bezea și migdale prăjite – acestea au un gust plăcut și au avantajul că au un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Serviți-le când aveți musafiri fără să va îngrijorați că veți acumula în greutate.

2. Sorbeturi din fructe – vă este poftă de înghețată? Încercați un deșert preparat în casă. Răcoros, fără grăsimile pe care le conține înghețată, cu o compoziție din fructe, sorbetul este un substitut pentru delicioasă înghețată și va va permite să controlați și cantitatea de zahăr din deșert.

3. Piersici coapte umplute cu migdale – transformați piersicile proaspete într-un deșert cald fabulos, care va va răsfață papilele gustative. Adăugați o umplutura cu căise uscate, migdale prăjite și resturi pisate din prăjitură amaretti. Jumătățile de piersici vor fi umplute și apoi se vor coace în cuptor până când se rumenesc bine. Fiecare porție va avea mai puțin de 200 de calorii. Deasupra fructelor se poate adaugă smântâna cu un conținut scăzut de grăsimi.

4. Biscuiți din târâte, făină integrală de grâu și grapefruit – această este o dietă pentru menținerea sănătății inimii. Grapefruitul aromat conține vitamine și antioxidanți care stimulează sistemul imunitar, în timp ce conținutul ridicat de fibre va contribui la pierderea în greutate. Pentru că doi biscuiți au doar 57 de calorii, acest deșert delicios poate potoli ocazional poftă de dulciuri.

5. Cremă de ricotta și zmeură – rețetă inițială conținea fructe (afine, mure, căpșuni sau mix) și frișcă, dar numărul de calorii va fi mult mai scăzut și chiar puteți pierde în greutate, dacă se va folosi brânză ricotta și zmeură în acest deșert, care poate fi pregătit în maxim 10 minute

6. Prăjituri cu unt de migdale – dacă va plac deșerturile care conțin unt de arahide, puteți încerca această rețetă veche. Untul de migdale este sănătos și contribuie la păstrarea sănătății inimii, iar prăjiturile delicioase vor fi bogate în nutrienți valoroși pentru organism.

7. Crostini cu piersici – piersici suculente și fructe de pădure, un pic de sirop de arțar și puțină mentă, așezate pe un pat de cremă de brânză ar putea fi un deșert cu un conținut scăzut de grăsimi și foarte delicios. Se va opta pentru cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi. Două crostini gustoase conțin doar 80 de calorii.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției