giomartiann4Fosta divizionară secundă condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti este pe cale să dispară în totalitate. Dacă din punct de vedere sportiv, activitatea clubului a încetat de luni bune de zile, a venit vremea ca FC UTA SA să fie „îngropată” și din punct de vedere juridic.
Recent, Instanța a aprobat cererea administratorului juridic de a iniția procedura falimentului și asta cu toate că unul dintre creditori, respectiv Direcția Generală a Finanțelor Publice, nu și-a dat acordul. Chiar au circulat unele zvonuri că decizia Finanțelor ar fi avut substrat politic cu scopul ca UTA SA să fie ținută în viață până după alegerile prezidențiale, însă acest lucru oricum nu mai are importanță acum. „Fiindcă nu există niciun motiv pentru care s-ar mai prelungi agonia, judecătorul sindic nu a ținut cont de contestația Finanțelor și a inițiat procedura falimentului. Urmează a se mai completa, eventual, tabelul creditorilor cu datorii acumulate în perioada de observație, în așa fel încât undeva la finalul lunii ia­nuarie să existe un table consolidat. Cert este că nu mai există cale de întoarcere, FC UTA SA va falimenta și, din câte știu eu, nu are nimic în gestiune care să poate fi valorificat în așa fel încât creditorii să-și mai recuperze din pagubă”, susține Iulian Zaharia, reprezentantul administratorului judiciar, Dan, Urse și Asociații.
Revoltător este faptul că, după ce a ținut cu dinții de club, în condițiile în care era conștient că nu-l va putea finanța și – deci – scoate la liman, Adrian Marțian ignoră total „speța”. Nici el și nici Catanzariti nu și-au expus un punct de vedere în Instanță, în ziua deschiderii procedurii de faliment.

Recomandările redacției