motFostul primar al comunei Zărand a făcut recurs, zilele trecute, la soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel Oradea, probabil şi în în idea în care, deşi în libertate, rămâne cu cazier.
Grefier Cornelia Precup, purtător de cuvânt în cadrul Curţii de Apel Oradea, ne-a declarat că „doar Moţ Ion Florin a făcut recurs, pro­curorii DNA nedepunând până în prezent niciun act la dosar. Oricum, cu Noul Cod, recursul în casaţie nu influenţează condamnarea, care se execută oricum”.
Reamintim că, pe data de 31 ianuarie, Curtea de Apel Oradea a dat soluţia în acest caz de corupţie, soluţie pe care v-o prezentăm pe scurt: (…) În baza art. 379 pct. 2 lit. a C.pr.pen. admite apelul declarat de inculpatul Moţ Ion Florin împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Bihor pe care o desfiinţează în sensul că: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 2 ani în pedepsele componente de: 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a inter­zicerii drepturilor pe o durată de 2 ani, 2 ani 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 2 ani şi înlătură sporul de 4 luni închisoare. Reţine în favoarea inculpatului dispoziţiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 şi reduce cele două pedepsele principale aplicate inculpatului de la câte 2 ani închisoare la câte 1 an 8 luni închisoare. Înlătură cele două pedepse complementare aplicate inculpatului. În baza art. 33 lit. a C.pen. şi art. 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului şi aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an 8 luni închisoare la care adaugă un spor de 4 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani închisoare pe care o va executa în condiţiile art. 861 C.pen”.
Dacian Don

Recomandările redacției