Deși sunt sute de locuri de muncă vacante în Zona Industrială, arădenii nu par interesați

1
3998

Un număr de 966 locuri de muncă vacante sunt declarate de către angajatori și înregistrate în evidențele AJOFM Arad, la ora actuală.  

„Comparativ cu situația existentă înainte de pandemie, se constată scădere semnificativă a numărului acestora în luna februarie 2020, existând declarate 1.492 locuri de muncă vacante”, ne-a spus Marinel Hentes, directorul executiv al AJOFM Arad. 

În urma numeroaselor sesizări ale cititorilor ziarului nostru, precum că salariații ar refuza locurile de muncă vacante din zona Industrială, AJOFM Arad a venit cu un răspuns prompt referitor la acest subiect. 

„Din situația statistică a locurilor de muncă declarate vacante la 07.04.2021, rezultă faptul că din totalul de 966 locuri de muncă vacante, angajatorii din zona Industrială a județului Arad au anunțat un număr de 556.  

Nu avem evidența cu necesarul real al forței de muncă din zona Industrială a județului Aradmajoritatea agenților economici având încheiate contracte de muncă prin firmele de recrutare specializate.  

Menționăm că șomerii nu refuză locurile de muncă pe care le primesc prin repartiție de la AJOFM, deoarece refuzul unui loc de muncă atrage după sine pierderea indemnizației de șomaj“, ne-a mai declarat directorul. 

Explicația neocupării locurilor de muncă din zona Industrială, după cei de la AJOFM Arad, este nivelul de pregătire scăzut al majorității persoanelor aflate în evidențele lor. 

De regulă, angajatorii supun la probe de lucru persoanele repartizate și tot ei hotărăsc dacă angajează, în fapt, potențialii angajați. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.