Destin crunt: Elevul Vrăbieș a plecat după profesorul Vasilescu la câteva luni distanță

0
436

2019 a întristat peste măsură lumea tirului arădean. În luna februarie, a plecat dintre noi reputatul antrenor emerit la tir, Ion Vasilescu, care din 1981 până în 2017, vreme de 36 de ani, a activat la CSM Arad, contribuind la numeroasele performanţe naţionale şi internaţionale ale pistolarilor din orașul și județul noostru.

Sportivi de mare valoare, cum ar fi directorul actual al CSM-ului, Lucia Mihalache – maestră a sportului şi de două ori prezentă la Jocurile Olimpice, în 2008 şi 2012, dar şi Iulian Raicea – printre altele medaliat cu bronz olimpic la Sydney 2000, Gheorghe Pop – actual antrenor coordonator al secţiei de tir, Francesca Morar – fostă pistolară de succes a clubului, sau cel mai valoros pistolar al momentului la CSM Arad, Casian Codrean, component al lotului naţional, cu perspective de participare la viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice, au fost doar câţiva dintre elevii lui Ion Vasilescu, cel care a prins în activitate şi actualul poligon modern al CSM Arad.

Dar, reputatul antrenor l-a descoperit și cizelat și pe Grațian Vrăbieș. Fără a avea notoritatea celor de mai sus, abandonând – de altfel – tirul foarte devreme pentru a urma calea studiilor universitare, Vrăbieș se poate lăuda cu un titlu de campion al României la Tir, la proba de pistol liber. Avea doar 17 ani pe atunci, toată cariera și viața în față, dar destinul implacabil l-a dus trimis pe Grațian, la doar 22 de ani, lângă mentorul Vasilescu.

Azi noapte, pe drumul dintre Curtici și Macea, o căruță nedotată cu elemente fluorescent-reflectorizante sau cu lumini de semnalizare a apărut de niciunde în fața mașinii tânărului arădean, care s-a izbit cu putere de ea. Grav rănit, Vrăbieș a pierdut lupta cu viața în această dimineață, pe patul spitalului, în urma sa rămânând o familie îndurerată înainte de Crăciun și pentru tot restul zilelor sale, foști colegi și antrenori care nu-și pot explica de ce.

Elevul și profesorul se vor revedea acum în Ceruri, iar clipele petrecute cu pistolul în mână, în fața unei ținte, vor deveni eterne. „Odihnește-te în pace, campionule! Rămas bun, maestre!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.