Detalii cutremurătoare ies la suprafață în cazul dispariției lui Mihai Mălăeș

0
2572

Cazul dispariției lui Mihai Mălăeș, băiatul fostului director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, Ioan Mălăeş, a rămas neelucidat până în prezent. Noi detalii din seara în care acesta a dispărut fără urmă, în anul 2010, reies cu privire la cele întâmplate la internatul liceului din Chișineu-Criș.  „Din informaţiile pe care le deţinem, tânărul a participat la o petrecere de majorat, iar dimineaţă nu a mai ajuns acasă. Familia a reclamat dispariţia şi căutările au început imediat, fără rezultat până în prezent„, a declarat, la vremea respectivă, Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad.

La căutări au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Peste o sută de cadre ale MAI sunt implicate în acţiune, la care se adaugă voluntari. La căutări sunt folosiţi inclusiv câini, iar scafandri caută în albia Crişului Alb„, a declarat Camelia Tuduce. Tatăl tânărului dispărut a anunțat că oferă recompensă pentru orice informaţii care pot conduce la găsirea fiului său. Totodată, tânărul a fost căutat chiar și cu elicopterul pe o arie întinsă în zona Chișineu-Criș.  În Chişineu-Criş, dar şi în municipiul Arad, au fost distribuite afişe cu tânărul dat dispărut.

În data de 29 octombrie 2010, Mihai Mălăeş, în vârstă de 18 ani a participat la o petrecere de majorat în Chişineu Criş, la internatul liceului din localitate. În jurul orei 1.30, Mihai a părăsit petrecerea, doar în cămaşă şi, de atunci, nu mai este de găsit. Poliţiştii din Chişineu Criş au găsit în terenul de sport al şcolii din localitate o bucată din cămaşa arsă a lui Mihai Mălăeş. Potrivit anchetatorilor, Mihai ar fi avut un conflict cu un alt băiat, invitat de asemenea la majoratul de la care a dispărut. În timpul conflictului, Mihai şi-ar fi dat jos cămaşa, în vreme ce unul dintre tinerii cu care s-a certat i-a dat foc. „Colegii lui Mihai au găsit-o plină de noroi. Nu credem să aibă vreo legătură cu dispariţia băiatului. Au fost la o petrecere, au băut un pic mai mult şi au avut loc nişte divergenţe între cei doi”, au spus acnhetatorii. Căutările s-au extins atât în judeţul Arad, cât şi în cele învecinate. Mai mult de atât, Poliţia Locală a efectuat căutările la Ceala, la Trei Insule, dar şi pe malul Mureşului.

Conflictul izbucnit la petrecere

Potrivit unor informații, Mihai Mălăeș ar fi fost în conflict cu un coleg de la liceul din localitate, fiu al unui magistrat, conflict care s-a acutizat în seara dispariției. Se pare că neînțelegerile au plecat de la o fată, iar în seara cu pricina cei doi s-ar fi amenințat reciproc, după care au ieșit pe terenul de sport de lângă cantina liceului. De menționat este faptul că tânărul cu care Mihai era în conflict, avea obiceiul de a consuma droguri la petrecerile ce aveau loc în localitate, inclusiv la majoratul din seara respectivă, acesta ar fi avut canabis asupra sa. Deoarece o altercație între cei doi a izbucnit și la majorat, Mihai l-ar fi amenințat pe acesta că va merge la Poliție, pentru a anunța că vinde și consumă droguri. În acel moment, el l-a chemat afară pe terenul de sport, unde au apărut încă doi băieți, cunoștințe ale fiului de judecător, care l-ar fi bătut crunt pe Mălăeș, până și-a dat suflarea. Cei doi agresori ar fi de fapt, interlopi care făceau trafic de țigări și droguri în zonă. Ei au ajuns la terenul de sport într-o mașină de culoare roșie, iar cel aflat pe scaunul din dreapta, a coborât din mașină, și fiind în stare avansată de ebrietate, l-a bătut pe Mihai până l-a omorât. Lucrurile au evoluat cum nu se putea mai prost, cei doi ar fi trebuit doar „să-i dea o lecție” victimei.

Imaginile de pe camerele video

Ulterior agresiunii, cei doi l-ar fi transportat cu aceeași mașină și i-ar fi ascuns trupul. Cum drumul de acces la terenul de sport trece chiar prin fața unei bănci, care beneficia de sistem de supraveghere cu camere video, imaginile ar fi trebuit să deslușească mare parte din evenimentele petrecute în acea noapte. Se pare că, în decursul anchetei niște erori au făcut ca acele imagini să nu poată fi obținute. Inițial s-a căutat în alte intervale orare iar mai apoi, spun sursele noastre, dispozitivul de stocare al imaginilor ar fi fost distrus, făcând imposibilă obținerea imaginilor, care ar fi înregistrat numărul de înmatriculare al mașinii cu care acesta ar fi fost transportat. Mai apoi, alte și alte piedici apărute în anchetă au făcut ca soluționarea cazului să nu mai aibă loc. Unii martori, adolescenți prezenți la petrecere, care nu puteau da mărturie decât în prezența părintelui sau tutorelui, nu au mai fost audiați. Cert este că aproape 10 ani de la dispariția lui Mihai Mălăeș nu au adus nicio rezoluție în acest caz, unul dintre sutele nesoluționate la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.