Procurorii au scos la iveală noi informații despre „Cârtița” cu epoleți Camelia Maria Erdei, care l-a lăsat pe Victoraș Micula să caute în baza de date a Ministerului de Interne informații despre artista Vlăduța Lupău. 

Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei E.C.M., în vârstă de 36 ani, având calitatea de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Bihor – Poliţia Municipiului Oradea – Biroul de Ordine Publică pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni;

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal,

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal,

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal, în concurs cu divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prev. și ped. de art. 304 alin. 1 C.p.

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal, în concurs cu divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prev. și ped. de art. 304 alin. 1 C.p.

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal (faptă descrisă la pct.7 din rechizitoriu)

 • acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (două acte materiale), prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal, cu aplic. art.35 c.pen.

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal în concurs cu divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prev. și ped. de art. 304 alin. 1 C.p.

 • acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal;

 • acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (5 acte materiale), prev. de art.360 alin.1,2 şi 3 cod penal, cu aplic. art.35 c.pen.

În rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a reţinut în esenţă că inculpata E.C.M., în calitate de agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea-Biroul Ordine Publică, a săvârşit următoarele infracţiuni:

 • în noaptea de 21 august 2017, ora 00:30 – 00:39, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, folosind userul şi parola proprie, a accesat şi interogat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date administrate de M.A.I.- D.E.P.A.B.D., şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţa Paşapoarte, cu privire la numiţii M.V. (evidenţa Persoanei), H.D. (evidenţa Persoanei, Evidenţa Auto şi Paşapoarte) şi C.B. (evidenţa Populaţiei), scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci personal.

 • la data de 11.03.2018, în intervalul orar 17.12 – 17.37, fără nicio justificare, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto, privind pe numita M.A.M., precum şi cu privire la membrii de familie ai acesteia (tatăl, mama şi fratele).

 • la data de 24.04.2018, în intervalul orar 14.53 – 14.55, fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto, privind pe numitului R.A.V., respectiv a familiei acestuia (R.T.V.- tatăl, şi R.L.L.- mama sa), în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării.

 • în noaptea de 23.10.2018, în intervalul orar 00:08 – 00:09, fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, privind autoturismul PORSCHE, cu numarul de înmatriculare ……, înmatriculat pe SC …….. SRL, autoturism folosit la acea vreme de numita L.V.M., în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării.

 • în seara zilei de 15.11.2018, în intervalul orar 21:51 – 22:28, la instigarea suspectei M. V. L., fără nicio justificare, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Mun. Oradea, a accesat şi efectuat interogări în baza de date „Evidenţa Persoanelor” în interesul personal al suspectei, cu privire la entităţile „C.V.”, „C.E.L.”, „C.A.” şi „C.A.”, cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare acelor persoane (numele, legături de rudenie, anul naşterii, domiciliul) suspectei M.V.L.

 • în seara zilei de 15.11.2018, în intervalul orar 23:54 – 23:59, fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto” în interesul său personal şi al numitului P.M, cu privire la persoana vătămată B.C.F, cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare a persoanei vătămate (numele, starea civilă, anul naşterii, autoturismele deţinute, ocupaţia) numitului P.M., coleg de serviciu cu persoana vătămată.

 • în la data de 18.11.2018, în intervalul orar 10;38 – 10:45, fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, „Evidenţa Auto” şi „Evidenţă Paşapoarte”, în interes personal, cu privire la entitatea „O.P.A.”, cu depăşirea limitelor autorizării.

 • la datele de 20.11.2018 (intervalul orar 03:33-03:48) şi 24.11.2018 (intervalul orar 01:23-01:25), în baza aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat, în interes personal, interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor şi Evidenţa Paşapoarte, privind pe numita S.M.

 • în seara zilei de 19.10.2018, date în intervalul orar 20.10-20:18, fiind determinată de suspectul P.M., fără nicio justificare legală, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în sediul Poliţiei Municipiului Oradea, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date „Evidenţa Persoanelor”, Evidenţa Paşapoarte şi Evidenţa Auto” în interesul său personal şi al suspectului P.M., cu privire la numita M.D.R., cu depăşirea limitelor autorizării, după care a divulgat datele de identificare a persoanei vătămate (numele, starea civilă, anul naşterii, autoturismele deţinute, ocupaţia, adresa) suspectului P.M, persoană interesată de aflarea acestor date.

 • la data de 22.11.2018, ora 17:45, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat interogări în bazele de date Evidenţa Auto, privind pe numitul P. P.M.I., întrucât dorea să apeleze la serviciile acestuia pentru efectuarea unui transport.

 • în perioada 26.10.2018 – 24.11.2018, şi anume la datele de 26.10 (ora 19:21), 27.10 (ora 06:10), 30.10 (ora 23:46), 31.10 (ora 02:38) şi 24.11 (ora 01:26), în timp ce ce afla la serviciu-sediul Poliţia Municipiului Oradea, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, sub justificarea nereală a efectuării unor verificări operative, a accesat şi efectuat în interes personal interogări în bazele de date Evidenţa Persoanelor şi Evidenţa auto, privind pe numita D.A.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a mai dispus;

renuntarea la urmărire penală faţă de suspectul P.M., în vârstă de 37 ani, cu dom. în Municipiul Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la acces ilegal la sistem informatic.

renuntarea la urmărire penală faţă de suspecta M.V.L., în vârstă de 34 ani, cu domiciliul în localitatea Oșorhei, județul Bihor, pentru săvârşirea la data de 15.11.2018 a infracţiunii de instigare la acces acces ilegal la un sistem informatic.

clasarea cauzei faţă de inculpata E.C.M., sub aspectul săvârşirii la data de 18.11.2018 a infracţiunii de divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, deoarece fapta nu există.

clasarea cauzei faţă de inculpata E.C.M., sub aspectul săvârşirii la data de 21.08.2017 a infracţiunii de divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, deoarece fapta nu există.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților mai sus menționați și trimiterea lor în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au colaborat cu ofiţeri de poliție din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

 

La finalul anului trecut, spynews.ro, scria că Camelia Maria Erdei, fostă Ile, a fost trimisă în judecată, recent, alături de trei colegi de aceeași teapă și milionarul Victor Micula, pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. Conform procurorilor, Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali. În plus, el ar fi avut acces ilegal la bazele de date ale MAI unde a căutat informații inclusiv despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.

Conform Parchetului, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie, unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina. Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Victor Micula. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului. Cum nu l-au mai găsit, Micula a mers la sediul Poliției, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date MAI pentru a căuta informații despre șofer, conform spynews.ro.

„Odată ajunşi în biroul de Supravegheri Video, care se afla în imediata de biroul utilizat de Z A C, cu acordul prealabil al acestuia, inc. E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r.), agent şef adjunct de poliţie în cadrul Pol. Mun. Oradea-Biroul Ordine Publică, care îşi desfăşura activitatea în acea noapte în biroul indicat mai sus, potrivit planificării, la solicitarea şi în prezenţa inculpatului M.V., la ora 02:54, folosind userul şi parola proprie, a accesat bazele de date (în condiţiile în care accesul la aceste date este restricţionat, sens în care se stabileşte un user şi o parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional), şi anume Evidenţa Auto, Evidenţa Paşapoarte, respectiv Evidenţă Persoane, toate trei gestionate de M.AI.-DEPABD, ocazie cu care inculpatul M.V a aflat identitatea persoanei cu care a avusese incidentul în trafic, respectiv datele personale ale acestuia şi ale membrilor familiei sale”, arată procurorii.

Conform anchetatorilor, Victor Micula s-a folosit de baza de date a MAI pentru a căuta informații despre cântăreața Vlăduța Lupău. „În seara zilei de 21.04.2018, în jurul orei 23:00, inculpatul M.V. (Micula Victor, n.r.) s-a deplasat la sediul Poliţiei Mun.Oradea, împreună cu prietenul său, martorul P P B, cu intenţia de a afla mai multe informaţii confidenţiale legate de persoana martorei L.V. (Lupău Vlăduța – n.r.), o cunoscută interpretă de muzică populară, de care inculpatul M.V. era interesat. …………….. cei doi au intrat în biroul Biroul Supravegheri Video din cadrul Pol.Mun.Oradea, unde îşi desfăşurau activitatea E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r.), respectiv martorul B A, din cadrul Poliţiei Locale Oradea. Cu acea ocazie, suspectul M.V s-a aşezat la biroul folosit de ECM, cu acordul acesteia, după care a efectuat nemijlocit mai multe interogări în bazele de date în legătură cu numita L.V. M, respectiv cu membri familiei acesteia (…-tatăl, Lupău …-mama şi …-fratele), efectuând şi fotografii de pe ecranul calculatorului care înfăţişau datele personale ale martorului L.V.”, se arată în rechizitoriu.

Recomandările redacției