Ies la iveală o serie de detalii uluitoare despre accidentul petrecut în noaptea de 26/27 februarie a.c., în jurul orei 0.45, în urma căruia Alexandra Dîrlea, o adolescentă de 17 ani, a încetat din viață, iar alți patru băieți, cu care se afla în mașină, au ajuns în stare gravă la spital. Teribilul accident a avut loc pe D.N.79, în localitatea Chișineu-Criș.

Din cercetările polițiștilor, a reieșit că un tânăr de 20 de ani, din orașul Sântana care conducea un autoturism în localitatea Chișineu-Criș a părăsit sensul de mers și a intrat în coliziune cu partea laterală dreapta spate a semiremorcii unui TIR.

În urma impactului a rezultat decesul unei pasagere de 17 ani, rănirea celorlalți trei pasageri din spate și a conducătorului autoturismului.

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest urmând a i se recolta probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei“, spuneau atunci polițiștii.

Din surse apropiate celor implicați în accident, am reușit să refacem firul evenimentelor care a condus la această tragedie fără margini.

Cinci tineri din Sântana au plecat la Chișineu-Criș, pentru a participa la o petrecere. Pentru că iubitul Alexandrei băuse, i-a încredințat volanul propriei mașini unui alt tânăr, pentru a-i duce la petrecerea de la Chișineu-Criș. Menționăm că tânărul care s-a urcat la volan nu consumase alcool. Odată ajunși la petrecere, iubitul Alexandrei, pe fondul consumului de alcool, a început să îi facă avansuri unei alte tinere. Aceasta era însă într-o relație cu un alt băiat, practicant de kick-box, care nu a văzut cu ochi buni comportamentul iubitului Alexandrei. Kick-boxerul nici nu a stat prea mult pe gânduri, că l-a și luat la bătaie pe iubitul Alexandrei, în ajutorul căruia nu a sărit nimeni. A reușit în cele din urmă să scape, fugind la mașină, împreună cu cei cu care a venit la Chișineu-Criș. Băiatul care a condus mașina la venire a fost înlăturat de la volan, deoarece „nu a sărit în ajutorul“ iubitului Alexandrei. „Nu ești prietenul meu, tu nu ai sărit pentru mine!“, i s-a reproșat acestuia.

Așa că iubitul Alexandrei a trecut la volan. Între timp, Alexandra a sunat la Sântana să vină cineva după ea pentru că nu dorea să urce în mașina condusă de iubitul ei. Acesta, însă, după îndelungi stăruințe, a reușit să o convingă pe Alexandra să se urce în dreapta mașinii conduse de el. La scurt timp, avea să se întâmple tragedia care i-a curmat Alexandrei viața. În același moment, mașina care venise din Sântana după Alexandra a ajuns la Chișineu-Criș…

În urma accidentului, un alt tânăr de 18 ani, care stătea pe bancheta din spate, chiar în spatele șoferului, se află în continuare internat în spital, starea sa fiind extrem de gravă, șansele se supraviețuire fiind minime.

Recomandările redacției