Evenimentele organizate cu prilejul Zilei Pompierilor din România au continuat sâmbătă, la Gurahonț și Sebiș, unde se sărbătoresc 25 de ani de la înființarea celor două subunități. Sâmbătă, de la ora 14.00, la Gurahonț, a fost marcat evenimentul în prezența mai multor oficialități și de la ora 15.30 la Sebiș, în fața primăriei a avut loc ceremonialul militar și defilarea cu trupe și tehnică. În mod excepțional pentru această activitate a ajuns la Sebiș și Drapelul de Luptă al unității. 
 
Acum un sfert de secol, o mână de oameni ambițioși și cu viziune, ofițeri și reprezentanți ai administrației locale din cele două localității au reușit să pună bazele a ceea ce este azi Detașamentul de Pompieri Sebiș.
 
La început a fost Compania de Pompieri Gurahonț și Pichetul Sebiș.
La nici un an de la înființare și-au dovedit eficiența intervenind la inundațiile care au lovit localitatea Gurahont în 1995. În anul 1996 în urmă modificărilor, subunitatea a primit denumirea de Compania Sebiș și Garda de intervenție Gurahonț.
 
Subunitățile au în prezent în dotare câte două autospeciale de stingere cu apă și spumă și modul descarcerare, câte o autospecială SMURD de tip B2, motopompe remorcabile și transportabile, bărci, autocamioane de intervenție și autoscară de intervenție și salvare de la înălțimi.
 
 

Recomandările redacției