Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost înjunghiat mortal în timpul unei încăierări izbucnite în celulă, iar un altul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Inspectorul Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, a declarat, miercuri, că în intervalul orar 06,10 – 06,20 a avut loc un conflict spontan între patru deţinuţi ai unei camere de la secţia de maximă siguranţă.

”Pe fondul stării conflictuale persoana privată de libertate. U. D. I. în vârstă de 38 de ani , condamnat la 20 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, a fost lovit în zona capului cu scaunul din camera, iar A. C. în vârstă de 31 de ani, condamnat la 4 ani şi 6 luni pentru furt calificat, a fost tăiat cu un obiect ascuţit, de către persoanele private de libertate B. S. în vârstă de 33 de ani, condamnat la 20 de ani pentru tentativă de omor deosebit de grav, şi de către S. C., în vârstă de 31 de ani, condamnat la 20 de ani pentru omor deosebit de grav”, a anunţat Gabriela Topoliceanu.

Conform purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, un echipaj SMURD a fost solicitat să acorde asistenţă medicală, dar in ciuda eforturilor de resuscitare din partea personalului medical, deţinutul în vârstă de 38 de ani a decedat. Celălalt deţinut rănit în altercaţie a fost dus la spital. El are multiple răni tăiate în zona feţei şi a coapselor.

”După constatarea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun în aceste situaţii, fiind informat judecătorul delegat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi familia decedatului. În prezent, la nivelul unităţii penitenciare, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea incidentului”, a precizat Gabriela Topoliceanu.

 

Recomandările redacției