penitenciarProiectul  „De vorbă cu personalităţile    locale” la adus în Penitenciarul Arad pe Adrian Negrău, fostul component al echipelor de fotbal UTA, Steaua şi Honved Budapesta. Fostul sportiv s-a întâlnit astfel cu tinerii  condamnaţi, printre care se aflau şi componenţii echipei de fotbal a Penitenciarului Arad.
„Acest proiect are ca scop promovarea valorilor sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane, precum dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, în special la categoriile penale cu şanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancţiunilor privative de libertate. Adrian Negrău a obţinut recunoaşterea comunităţii datorită succeselor înregistrate pe plan sportiv prin efort susţinut, astfel încât, prin exemplul personal, poate determina influenţarea în mod pozitiv a dezvoltării tinerilor aflaţi în detenţie şi canalizarea resurselor individuale ale acestora, în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social”, susţin reprezentanţii Penitenciarului.
Aceaştia mai spun că, pe această cale au dorit să stimuleze componenţii echipei de fotbal a penitenciarului în vederea obţinerii unui rezultat cat mai bun la „Cupa de Vest”  care se va desfăşura în cursul lunii septembrie la Penitenciarul Oradea.

Recomandările redacției