Un incendiu de vegetație a produs astăzi în jurul orei 15:30 o catastrofă după ce biserica de lemn din satul Vidra a ars din temelie. Biserica de lemn din Vidra, comuna Vârfurile, datează din anul 1724 și are hramul „Sfinții Cosma și Damian”. Totul a pornit din cauza unui incendiu de vegetație care s-a extins până la un copac din apropierea bisericii, în momentul sosirii echipajelor atât copacul cât și biserica ardeau generalizat. În momentul de față incendiul este lichidat în proporție de 90 la sută, urmând ca pompierii să facă ultimele verificări.

Actualizare

Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș – Garda 2 Gurahonț au intervenit în această după amiaza, cu doua autospeciale cu apa și spumă și opt Subofițeri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra, Comuna Vârfurile.

La sosirea echipajelor, incendiul, anunțat cu întârzie de către localnici, se manifesta violent, acesta fiind propagat deja la biserica din lemn, construită în anul 1724. Biserica a ars în totalitate, acoperișul acesteia fiind învelit cu șindrila bituminoasă.

De asemenea exista pericolul propagării incendiului la școala situată în curtea bisericii. Pompieri au reușit localizarea și limitarea flăcărilor, astfel salvând școala. Cauza probabilă a incendiului: „foc deschis în spații deschise”. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Recomandările redacției