Dezastru în urma ploilor. Străzi blocate și gospodării inundate în mai multe localități

0
3802

UPDATE: În urma fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele 24 de ore in judetul Arad au fost afectate localitățile: Arad, Pâncota, Șiria, Șilindia, Sânleani, Livada, Revetiș, Dieci, Crocna, Cociuba.

Au fost inundate 39 gospodării, 2 case de locuit, 7 anexe.
A fost avariat un podeț din lemn si inundate aproximativ 3 ha teren.

Pentru restabilirea stării de normalitate au intervenit Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Sebiș, Detașamentul de Pompieri Ineu cu 3 ofiteri, 25 subofițeri, 6 autospeciale de stingere cu capacitate de evacuare apă, 1 motopompa remorcabilă de mare capacitate, 2 motopompte remorcabile de capacitate medie, 5 motopompe transportabile, 3 autospeciale de teren.

Alături de forțele profesioniste au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Șiria, Pâncota, Livada, Silindia, Dieci cu 4 autospeciale, 13 motopompe de capacitate mică și 5 utilaje.

 

 

Ploaia torențială care a căzut în această dimineață a inundat mai multe zone din municipiu, dar și din județ. Mai multe gospodării au fost inundate în Șiria, unde intervine în aceste momente Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șiria cu personal și utilaje.

Sunt inundate și anexele unei case din cartierul Gai,  unde intervin doi subofițeri  ai Detașamentului Arad cu Ford Ranger și motopompă.

În zona 6 Vânători, la trei gospodării intervin doi subofițeri ai Detașamentului Arad cu o autospecială de mare capacitate A1000 și o motopompă.

În  orașul Sebis sunt inundate 2 gospodării, se intervine cu o autospecială de mare capacitate A9000 și o motopompă. În comuna Șiria, în 2 gospodării  a intrat apa, la fața locului acționează SVSU și voluntari cu mai multe utilaje.

În localitățile Livada și Sânleani, se acționează pentru a scoate apa din 2 gospodării,  la fața locului s-au deplasat SVSU Livada, cu două motopompe, o autospecială și 6 voluntari. 

Strada Cocorilor este blocată se deplaseaza un ofițer al Detașamentului Arad cu autospeciala APIC în recunoaștere. La interventie se deplasează 8 subofițeri cu autospeciala AT 5002 , un camion ASL și o motopompă mare de  600l.

Totodată, în localitatea Măderat actioneaza SVSU Pâncota, cu o autospecială de mare capacitate, 2 motopompe, 6 voluntari și un buldoexcavator. Totodată, un ofițer s-a deplasat în recunoastere la Măderat. 

Apa a depășit capacitatea albiei Văii Deznei, „Lăsciorului”, „Văii de la Prunișor”, șanțurilor și podețelor. Primăria Orașului Sebiș a intervenit alături de Garda de Intervenție nr. 1 din cadrul Detașamentul de Pompieri Sebiș, SVSU Sebiș și reprezentanți ai Apelor Române pentru degajarea apei din curțile oamenilor, decolmatarea canalelor și șanțurilor și eliberarea cursurilor râurilor cu motopompe, drujbe, buldoescavator, macara forestieră.

Direcția Generală Poliția Locală și  Compania de Apă Arad  au intervenit în prima parte a acestei zile în mai multe zone ale municipiului în încercarea de a diminua efectele nedorite ale  ploilor abundente înregistrate în contextul codului portocaliu de precipitaţii anunţat pentru ziua de astăzi. 

„Compania de Apă Arad a intervenit cu toate utilajele din dotare. Cantitățile excepționale de precipitații, ca cele căzute în această dimineață, creează probleme atunci când se manifestă în timp scurt și mai ales în perioade ploioase. Conform ANM, în Arad s-au înregistrat precipitații de peste 60 l/mp în această dimineață. Din această motiv, deși stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă, în unele zone, canalizarea a făcut cu greu față.

La pasajul de la strada Voinicilor s-a intervenit doar pe un singur sens de mers, circulația autovehiculelor fiind oprită doar pentru scurt timp. În zona Gemi Center și la sensul giratoriu spre cartierul Sânnicolau Mic s-a acționat cu vidanje și motopompe.

În continuare, Aradul este sub avertizare de ploi torențiale însemnate cantitativ, astfel, echipele Companiei rămân mobilizate pentru a interveni dacă situația o va impune”, au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

În tot acest timp mai multe echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală au fluidizat sau după caz, au restricționat traficul în zonele cu probleme: b-dul Nicolae Titulescu zona Gemi Center – ambele sensuri de circulație; intersectia străzilor Felix și Batistei; strada Pompei; strada Micșunelelor;  strada Diogene; sensul giratoriu spre Sânnicolau; intersecția  străzilor Cocorilor și Henri Coandă; intersecția  străzilor Cocorilor și Aprodul Purice; b-dul Iuliu Maniu. 

Probleme au apărut în mai multe localități din județ unde a fost solicitată intervenția Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.