UPDATE: Ca urmare a fenomenelor meteorologice ce au avut loc în cursul serii de 19-20 mai, furtuna cu aspect de vijelie, au fost afectate rețelele de medie și înaltă tensiune ale E-Distribuție Banat din județele Arad și Timiș.

 

În timpul nopții echipele de electricieni au executat manevre de re-alimentare și au reușit, în mare parte datorită sistemelor de telecontrol, să reducă numărul de clienți afectați. Astfel, la ora 8.00 mai erau nealimentați 10.900 de consumatori din zonele – Arad, Vinga, Semlac, Pecica, Iratoșu, Dorobanți, Șagu, Vladimirescu, Beliu.

 În Timiș, se lucrează pentru restabilirea alimentării clienților (înaltă și medie tensiune afectați), circa 2900, în zone din Timișoara, Giroc, Sânnicolau Mare, Banloc, Teremia Mare, Dudeștii Vechi, Valcani, Parta, Cărpiniș, Sacalaz, Orțisoara, Satchinez, Giarmata, Dumbrăvița, Ghiroda.

 Echipele E-Distribuție Banat lucrează în continuare, astfel încât toți consumatorii să fie realimentați în cât mai scurt timp”, spun reprezentanții E-Distribuție Banat.

 

 

Circa 11.000 de arădeni au rămas fără curent electric, în urma furtunii ce s-a abătut asupra județului nostru azi-noapte. Problemele persistă și la această oră, echipele ENEL fiind în teren în aceste momente. Localnici din Arad, Vinga, Semlac, Pecica, Iratoșu, Dorobanți, Șagu, Vladimirescu, Beliu au rămas în beznă în noaptea trecută. Mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâți de vânt și pe unele șosele, copacii au fost smulși și s-au prăbușit pe carosabil. 

În noaptea de duminică spre luni, în intervalul orar 23:30-02:00 în Dispeceratul ISU Arad s-au gestionat 22 de apeluri de urgență în urma fenomenelor meteorologice periculoase (cod portocaliu) de intensificari de vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice și precipitații însemnate cantitativ.
În urma efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au fost afectate sau blocate următoarele drumuri: DN7, DN79, DN69, DJ 709, DJ 709E.
S-a intervenit cu forțe de la Detașamentul Arad si Detașamentul Ineu pentru degajarea copacilor și a stâlpilor de electricitate cazuți pe drumuri în șase locații, iar la celelalte locații au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din UAT-urile afectate, în cooperare cu ENEL și Secția Drumuri Naționale Arad.
Potrivit reprezentanților ISU Arad, în momentul de față nu mai sunt probleme deosebite în județ, nu mai sunt drumuri blocate.

 

Recomandările redacției