castanilor paginaÎn numerele trecute ale ziarului nostru vă informam despre modul în care au înţeles să-şi facă datoria angajaţii de la firmele de casă ale primarului Gheorghe Falcă, firme care au câştigat licitaţii pe bandă rulantă, apoi au părăsit lucrările, lăsând în urma lor un adevărat dezastru. Aşa s-a întâmplat şi pe strada Castanilor, din Aradul Nou, unde în urma muncitorilor care au lucrat la Masterplanul de Apă, a apărut în mijlocul drumului o gropă cât toate zilele. Aflaţi în pragul disperării, localnicii au cerut sprijinul Primăriei, dar cum nu au primit niciun răspuns, ne-au contactat la redacţie, în speranţa că, astfel, se vor face mai bine auziţi de autorităţi. „Au venit băieţii şi au lucrat vreo trei sferturi de an la canalizare, dar au făcut o lucrare aiurea. Când plouă, noroiul ne ajunge până la genunchi. În urmă cu o lună, a apărut o groapă foarte periculoasă în mijlocul drumului. Avea o adâncime de cam un metru, o lungime de doi metri şi o lăţime de aproximativ 80 de centimetri. Am fost să-i informăm pe cei de la Primărie, dar nu am primit niciun răspuns. Pe stradă sunt copii mici. Şi eu am un nepot de patru ani. Dacă cade în groapă, îşi rupe gâtul”, povesteşte Ladislau Farcaş, unul dintre arădenii care are o firmă pe stradă.
Soluţii improvizate
Văzând că autorităţile nu fac nimic pentru a înlătura pericolul de pe strada lor, mai mulţi locatari au făcut rost de o remorcă de nisip, pentru a umple groapa. Problema a fost rezolvată doar parţial, pentru că la sfârşitul săptămânii trecute, o autoutilizară a blocat trei ore strada, după ce a intrat cu o roată în crater. „Cei care locuim pe stradă ştim unde este groapa şi am învăţat să o luăm între roţile maşinii. Am văzut şi urme de derapaje în zonă. Nisipul pus de vecini s-a tasat, astfel încât problema nu a fost rezolvată. Zilele trecute, şoferul unei autoutilitare a venit să cumpere nişte scânduri şi a intrat cu o roată în groapă. Trei ore a fost blocată toată strada, iar omul s-a chinuit vreo oră şi jumătate să-şi scoată maşina de acolo. După această întâmplare, un vecin a pus nişte bu­căţi de beton”, mai spune Farcaş.
În condiţiile în care strada Castanilor se află în imediata apropiere a străzii principale din Aradul Nou, care face legătura cu Timişoara, deci se află la câţiva metri de civilizaţie, nu pot înţelege cum de au fost abandonaţi de autorităţi, fiind obligaţi să circule pe o stradă care arată mai rău decât drumurile din Evul Mediu. „Este de-a dreptul strigător la cer că Primăria nu face nimic. Le-am cerut sprijinul celor de acolo, dar dar noi a trebuit să găsim tot felul de soluţii improvizate, să acoperim cât de cât craterul din drum. Aşa ceva nu se poate”, poves­teşte un alt locatar.
Contactată telefonic, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, nu ne-a oferit, joi, niciun răspuns concret, arătând însă cu degetul înspre Compania de Apă. Ceea ce uită însă să spună reprezentanţii Primăriei este că licitaţia pentru Masterplanul de Apă a fost câştigată de una din firmele de casă ale primarului Falcă, firmă care face parte din Grupul Izometal Confort, reprezentat la Arad de vecinul edilului-şef.

Recomandările redacției