Braica BUNOrganizaţia de Femei PSD Arad, condusă de Alexandra Braica, secretar de stat pentru dialog social în MMFPSPV, împreună cu organizaţia din Bârzava condusă de Lavinia Ivaşcu, a organizat la Căpruţa o dezbatere cu tema „Contribuţia familiei şi a comunităţii în formarea generaţiei de mâine – repere moral creştine”. Au fost invitaţi alături de femeile din comunitatea locală, cadre didactice, preoţi, reprezentanţi ai legislativului, dar şi ai administraţiei locale şi centrale. Au fost prezenţi deputatul Natalia Intotero, vicepreşedinte OFSD, preşedinte a OFSD Hunedoara, deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad şi Gabriel Faur, primarul comunei Bârzava.

Pornind de la situaţia actuală, în care internetul şi televiziunea par a fi sursele cele mai importante de informaţie şi care au un nivel crescut de accesibilitate cu efecte nu tocmai pozitive,  familia rămâne acea instituţie socială care are o istorie ce se confundă cu istoria civilizaţiei umane şi care rămâne celula societăţii.

Printre soluţii ar putea fi: responsabilizarea copiilor în familie, implicarea elevilor în proiecte ale şcolii sau proiecte cetăţeneşti, abordarea acestora în sistem de parteneriat având în vedere faptul ca cei mai importanti donatori de viitor sunt copiii. „A fost o dezbatere utilă, care a atins teme importante pentru dezvoltarea pe termen lung a comunităţilor locale. Suntem cu toţii preocupaţi de construcţia unei societăţi deschise, prospere, care să ofere perspective tinerilor. Consider că una dintre premisele unei astfel de societăţi este cultivarea în rândul tinerilor a unor valori morale solide. Scopul dezbaterii noastre a fost tocmai încurajarea unei dezbateri cu privire la rolul şi rostul familiei în conturarea acestor valori”, a spus Alexandra Braica.

 

Recomandările redacției