Universitatea Aurel Vlaicu a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, o dezbatere care a avut o temă de mare actualitate, „Violenţa în mediul online”. Dezbaterea  „Preveting Cyberbullying” a fost organizată în cadrul celei de la II-a ediții a proiectului „Positive Youth Development”, finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad. Potrivit organizatorilor, conceptul de Cyberbullying definește hărțuirea cu ajutorul calculatorului sau a telefonului mobil. Hărțuirea are loc pe bloguri, pagini personale, forumuri, e-mail, SMS, MMS, agresiunea având uneori loc prin încărcarea unor poze sau imagini video pe Internet fără a ține cont de dreptul la viața privată a victimei.  O prezentare  a acestui fenomen cât și tipologia formelor de manifestare  au fost expuse în cadrul manifestării de către drd. Adina Toma și asist. drd. Edgar Demeter.
„Este un fenomen frecvent în mediul on line, căruia oricine îi poate cădea victimă. O informare corectă asupra ris­curilor la care ne supunem în momentul în care suntem  prezenți în spațiul virtual ne poate ajuta să ripostăm corect în fața acestor hărțuiri. Am gândit acest proiect tocmai pentru a oferi tinerilor informații și soluții din partea specialiștilor. Apreciem în mod special susținerea din partea Centrului Municipal de Cultură care a decis să finanțeze acest proiect și a făcut posibilă derularea lui”, a declarat coordonatorul proiectului, lect. univ. dr. Dana Bălaș Timar.
În ceea ce o priveşte, prof. univ. dr. Alina Roman, decanul Facultăţii de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, susţine că pentru UAV este foarte important să se implice în problemele care pot afecta tinerii. „Pentru universitatea noastră, în special pentru Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială este foarte important să ne implicăm în aceste probleme care pot afecta tinerii și nu numai. Chiar dacă nu le putem stopa, trebuie să oferim sprijinul necesar celor care pot deveni victimele cyberbullying. Ne bucură implicarea profesorilor în acest proiect și mai ales interesul arătat de tinerii prezenți în sală”, a încheiat prof.univ.dr. Alina Roman.
(L.Ş.)

Recomandările redacției