Dezbatere la CJA, pe tema săpunului Hexi Pharma folosit în Spitalul Județean

0
248

Scandalul dezinfectatelor Hexi Pharma a ajuns și în atenția Consiliului Județean. În ședința Consiliului Județean de la finele săptămânii, aleșii au dorit să fie lămuriți vizavi de situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Dezbaterea pe această temă a fost deschisă de consilierul Gheorghe Sabău, iar lămuririle au venit din partea directorului unității, Mirandolina Prișcă.

„Noi am avut doar săpun chirurgical de la Hexi Pharma și nu am avut probleme cu el. Suntem printre cele 5 la sută spitale din țară care nu avut probleme. S-au făcut teste de sanitaţie şi nu în laboratoarele spitalului, pentru că nu avem acest drept şi nici aparatură, ci în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Urmează să fie organizată o licitaţie pentru încheierea unui nou acord cadru. Dar legea s-a schimbat şi până în 15 iunie nu vor fi publicate normele de aplicare ale acestei legi. Aşa că până atunci nu putem organiza licitaţia. Sperăm să ne ajungă produsele și să nu fim în situația de a face achiziții directe”, a declarat Mirandolina Prișcă.

Explicații s-au dat și pentru Romchim, o altă firmă care a fost găsită cu nereguli. „Produsele de la Romchim au fost testate. Nici aici nu am întâmpinat niciun fel de probleme. Trebuie spus și că nu este așa cum apare în unele cazuri în mass-media. Noi cei din spitale nu putem face teste”, a mai spus Prișcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.