SAMSUNGGheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, reiterează ideea organizării unei dezbateri publice pe tema transferului clădirii Poliției de Frontieră de pe str. Mărășești către administrația locală, pentru mutarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”.
Dezbaterea se va desfășura chiar la fața locului, pentru a se putea ve­dea cum se prezintă această clădire.
Astfel, marţi, 28 ianuarie, la ora 16.00, profesorii de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, părinţii elevilor precum şi parlamentarii Ara­dului sunt invitați pe str. Mără­șești nr. 18-20, la dezbaterea publică privind transferului clădirii Poliției de Frontieră în administrare locală.
„Noi, arădenii, ne dorim ca acea clădire să revină administrației locale, lucru pentru care m-am luptat la Bucureşti, în timp ce deputatul Măduţa se lupta să nu o primim. Dacă domnul Măduţa este cu adevărat interesat de soarta acestei şcoli şi a ele­vilor care învaţă aici, înseamnă că va răspunde invitaţiei şi va veni la dezbaterea publică. Eu voi veni la această întâlnire cu documentele care demonstrează demersurile pe care le-am făcut pentru acest sediu, care va putea intra în patrimoniul Aradului odată cu accederea României în Spațiul Schengen. Domnul Măduţa are obligaţia morală să vină în faţa oamenilor cu documente care să dovedească ceea ce a fă­cut el pentru, nu împotriva aces­tei şcoli”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.
(Ş.M.)

  • A.Pop spune:

    Cladirea Politiei de Frontiera a fost, de cand exista, cladire de utulitate militara. Cladirea scolii generale a fost, de cand exista, cladire pentru invatamant. Nu inteleg care e problema, si de ce nu poate ramane asa cum a fost. Ca s-a retrocedat la nustiu-cine ? Nu se poate conveni o chirie modica si toate sa ramana asa cum au fost ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției