Dezna rămâne fără primar; ÎCCJ a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate

0
913

Comuna Dezna rămâne fără primar ales. Asta, în condițiile în care, unul dintre completele Secției de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins, joi, recursul făcut de primarul Ovidiu Nega

împotriva Sentinţei nr. 162 din 21 iunie 2016 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara, instanță care pe 21 iunie 2016 a respins ca nefondată acțiunea lui Neaga, care contesta raportul de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate, la începutul anului 2016.

Vă reamintim că, pe 10 februarie 2016, Agenția Națională de Integritate anunța, prin intermediul unui comunicat de presă, că a constatat starea de incompatibilitate precum și existența unor conflicte de interese de natură administrativă în cazul a zece aleși locali (trei primari, doi viceprimari și cinci consilieri locali), printre care și primarul de la Dezna. Conform raportului ANI, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2012 – 26 august 2014, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică – membru în cadrul Neaga Lavinia Maria «Neaga Sport Dezna» Întreprindere Familială, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.