Katia_ElizarovaViaţa frumoaselor care defilează sclipitoare pe marile podiumuri de modă pare una fascinantă, însă în spatele scenei se ascund adevărate drame.

Fotomodelul rus Katia Elizarova a vorbit, într-un recent interviu, despre culisele întunecate ale meseriei şi de renunţările uriaşe prin care trece un top-model pentru a avea succes. „Există oameni influenți care încearcă să te aducă în cluburi pentru a capta atenția unor bărbați mai în vârstă. Nu e parte deloc plăcută a meseriei de fotomodel. Însă dacă agenția pentru care lucrezi nu te-a plătit de câteva luni și nu ai ce să mănânci, iar cineva vine și îți spune că dă o masă gratis în club, firește că te duci”, a povestit fotomodelul de origine rusă.

Rusoaica, care a lucrat 12 ani ca manechin, a povestit şi de presiunea teribilă la care sunt supuse fetele, cărora li se cere să arate ca nişte schelete. „Am cunoscut fete care erau bulimice, care foloseau cocaină pentru ca să aibă obrajii trași. Unele fete chiar își scoteau dinții pentru a arăta mai slabe la față”, a dezvăluit Katia Elizorva.

Mănâncă bucăţi de bumbac cu suc de portocale

Şi aceasta nu este totul! Bria Murphy, fiica actorului Eddie Murphy, în vârstă de 23 de ani a vorbit recent despre sacrificiile pe care le fac modelele pentru a slăbi.

Ea a povestit că adesea modelele apelează la o tehnică neobişnuită de hrănire. „Sunt fete care mănâncă bucăţi de bumbac cu suc de portocale”. Înmoaie dischetele demachiante în suc ca să simtă că sunt sătule. Bumbacul se dizolvă, dar până atunci crează senzaţia de saţietate”, a mărturisit ea.

Dezvăluirea Biriei este susţinută şi de editorul Vogue Australia, care a povestit despre cazul unor modele care ingerau diverse materiale pentru a le tăia pofta de mâncare.

Un studiu arată că acum 20 de ani, un manechin mediu avea cu 8% mai puţin decât o femeie medie. Acum, ea este cu 23% mai slabă.

SURSA: http://www.libertatea.ro

 

Recomandările redacției