Una dintre cele mai rușinoase povești din istoria recentă ale Casei Regale a României s-a finalizat, în sfârșit, zilele trecute, la patru ani după debutu-i halucinant, conform podul.ro. 

Ne referim, desigur, la jenantul proces intentat de cuplul Margareta-Duda împotriva Principelui Nicolae, sub penibilul pretext că acesta ar fi spart ușa casei reședinței Majestății Sale din Elveția, adică a ilustrului său bunic, intrând prin ”efracție” în timp ce Regele era pe moarte.

Ei bine, Principele Nicolae a câștigat procesul, fiind absolvit de orice acuzații. Potrivit surselor Podul.ro apropiate Casei Regale, Margareta a lipsit ”din motive de boală” de la procesul de la Lausanne. Aceleași surse ne-au dezvăluit însă că nu boala a fost motivul, ci marea supărare pricinuită de verdictul mai mult decât previzibil al instanței, fapt care i-a făcut pe Margareta și pe Duda să organizeze o petrecere, în chiar aceeași zi, la Palat, ca să-și alunge mâhnirea cu șampanie și aplaudaci. De notat că, în toată perioada procesului, cuplul Margareta-Duda a fost reprezentat de o casă de avocatură cunoscută pentru onorariile exorbitante. Acum vor suporta și cheltuielile de judecată. Asta în condițiile în care, de la moartea Regelui până în prezent, Margareta și Duda au reușit să pună mâna, în sfârșit, pe toți banii Casei Regale, probabil principala cauză a scandalului amorsat de cei doi. 

Nu putem să nu remarcăm cum Margareta aruncă sume impresionante doar pentru a-și compromite și persecuta o rudă, dar nu e absolut deloc interesată de susținerea unor proiecte memorialistice vizând Rezistența Anticomunistă, cum este, de exemplu, renovarea, consolidarea și transformarea în muzeu memorial a casei Elisabeta Rizea de la Nucșoara, cea care l-a găzduit pe Regele Mihai, în perioada interbelică, partizanii din gruparea Arnăuțoiu murind ulterior și pentru Monarhie, în timp ce, după Revoluție, Majestatea Sa a vizitat-o din nou pe eroina de la Nucșoara și i-a aranjat operația care i-a redat picioarele și mersul. În fine. La așa ceva oricum nu ne-am fi așteptat de la numitul Duda, acuzat de securism, conform podul.ro.

Precizăm că Margareta și Duda au toate motivele să fie cu o falcă-n cer și una în pământ. Departe de a-l prejudicia în vreun fel pe Principele Nicolae, dincolo de hărțuirea sa jenantă și absurdă cauzată de propria rudă, instanța din Lausanne lasă să se înțeleagă că Margareta și Duda au profitat de galopanta degradare a sănătății Regelui Mihai, bolnav și de Alzheimer, pentru a-l izola și a-l ține departe de Principele Nicolae, pe care-l doreau scos pentru totdeauna din linia succesorală. Potrivit martorilor audiați de instanță, Regele Mihai a solicitat, chiar și în această stare, în repetate rânduri, să își vadă nepotul, însă Margareta s-a opus cu strășnicie și cinism.

sursa: www.podul.ro

 

Recomandările redacției