copiiCopiii fără adăpost din Arad au avut parte de mai multă grijă. Direcţia Gene­rală de Socială şi Protecţia Copilului Arad a organizat mai multe activităţi în această perioadă, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copiilor Străzii, marcată pe 21 martie. Aceasta a fost declarată în 1998, prin rezoluţia Forumului Internaţional „Prietenii copiilor străzii”, desfăşurat la Varşovia.
Pentru a marca această zi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad prin Centrul de Criză şi Telefonul de Urgenţă-Echipa Mobilă au desfaşurat acţiuni în zonele frecventate de copiii străzii sau familii cu copii fără adăpost.
Asistenţii sociali au împărţit dife­rite materiale igienico-sanitare constând în săpun, şampon, deodorante solide, produse de igienă orală, precum şi alimente de bază în zonele care sunt frecventate de copiii străzii sau familii cu copii fără adăpost.
De asemenea, copiii adăpostiţi în Centrul de Criză au primit o masă festivă şi mici atenţii constând în dulciuri şi prăjituri. Nu în ultimul rând, au fost împărţite pliante cu serviciile oferite de Centrul de Criză în zona Centrului, Gara CFR Arad.
Acţiunile s-au desfăşurat sub deviza „Ziua Copilului Străzii – E şi ziua lor!”.

Recomandările redacției