Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad continuă implementarea proiectului ”TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în cadrul apelului  „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali” .

Scopul proiectului îl reprezintă creşterea calităţii sistemului de asistenţă socială şi a numărului de asistenţi maternali profesioniști la nivelul comunităţii, precum şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor deja angajați în sistem.

Astfel, DGASPC Arad face un apel către arădenii care doresc să se angajeze ca asistenți maternali profesioniști și continuă  campania de recrutare și identificare de persoane apte și doritoare să crească și să îngrijească copii proveniți din sistemul public de protecție, copiii având vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani.

La nivelul judeţului Arad reţeaua de asistență maternală va fi extinsă prin intermediul proiectului, până la sfârşitul anului 2023, cu 20 de persoane şi 128 de asistenți maternali vor beneficia de formare profesională continuă.

Cei interesați pot obține informații suplimentare despre modul în care se pot angaja ca asistenți maternali profesioniști la DGASPC Arad, la telefon: 0257/250325 –Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală, de luni-joi: 8.00 – 16.30 și vineri: 8.00 – 14.00.

Recomandările redacției