„Dincolo de haine, fiecare avem un caracter, mai important ca haina.“

eu 1– Doamnă Eli Lăslean sunteţi una din cele mai cunoscute creatoare de modă din România şi totodată un model pentru cei care pornesc în viaţă de la aproape nimic şi ajung în vârful ierarhiei profesionale şi a succesului. De unde veniţi d-voastră, Eli Lăslean, cine sunteţi?

– Sunt o femeie normală – cred eu – plină de intenţii bune. Am crescut la ţară, într-o familie de oameni modeşti, dar cu principii sănătoase despre muncă şi viaţă, care mi-au oferit cea mai preţioasă comoară – un set de valori autentice – respectul pentru muncă şi pentru cei din jur, corectitudinea, cinstea, bunătatea, iubirea din familie, credinţa în Dumnezeu, curajul de a înfrunta greutăţile…

Sunt ceea ce sunt astăzi şi datorită părinţilor mei şi a dascălilor minunaţi care mi-au ghidat primii paşi în şcoală.

– Odată, aţi rostit următoarele cuvinte: „Dincolo de haine, fiecare avem un caracter, mai important ca haina“. Mai credeţi în aceste vorbe?

 – ABSOLUT! Acum, după ce am parcurs cea mai importantă perioadă din viaţa mea (sunt în MODĂ şi trăiesc din MODĂ de peste 23 de ani), văd tot mai clar cât de adevărate sunt aceste cuvinte, această afirmaţie… Atunci când caracterul nu este frumos, oricâte haine frumoase am pune pe noi, până la urmă, adevărul va ieşi la iveală… Vedeţi ce spectacol e în ţara asta, cu ai noştri magnaţi… Care magnaţi sunt îmbrăcaţi impecabil, dar…

– Dumneavoastră ştiţi să coaseţi la maşină?

– Bineînţeles! Şi cred că dacă nu ştiam, n-aş fi reuşit să am succesul pe care l-am construit cu atâta migală… Tocmai de aceea cred că e foarte important ca tinerii care doresc să pornească pe drumul vieţii şi să îşi contureze o carieră de succes trebuie să fie capabili să presteze o activitate utilă, oricare ar fi ea… Aşa s-a născut proiectul meu „DISCOVER YOUR SELF -work shop by Eli Laslean“ şi o nouă divizie a casei de modă ELLIS – ELLI S cool.esca1

– Anul 1998 a fost un an important şi totodată dureros pentru dumneavoastră. Vă rănesc dacă vă rog să povestiţi ce a însemnat Spitalul Bagdasar pentru viaţa şi cariera lui Eli Lăslean?

-Spitalul Bagdasar din Bucuresti a fost fundul prăpastiei în care un destin nemilos m-a aruncat şi unde am înţeles ce înseamnă să fii „no name“… Timp de patru luni cât a durat agonia soţului meu m-am simţit fără apărare, deznădăjduită şi îngrozită că voi ramâne singură şi nu mă voi putea descurca uşor cu un fiu minor, cu cei 24 de angajaţi pe care-i aveam, cu două şantiere în derulare…  La Arad eram „Femeia Anului“ (premiată de ziarul Adevarul), iar acolo nu mă cunoştea nimeni, nu ne cunoştea… Nu mi-a plăcut această postură şi atunci când am rămas singură am avut curajul să îmi iau hainele frumoase şi să merg la un TÂRG, la Bucureşti… Am avut un succes fulminant, asta mi-a dat curajul de a continua şi de a contura succesul acolo unde fusesem trântită la pământ…

eu 3– Marele creator Lars Wallin, o adevărată legendă în lumea modei, v-a vizitat la Arad. Aţi învăţat ceva de la el, aţi creat ceva împreună?

– Desigur, a fost o etapă înălţătoare în cariera mea. A fost ca un miracol venirea lui, cele trei zile pe care le-a petrecut la Arad, rochiile fabuloase pe care le-am făcut împreună… A fi confirmat de designerul Casei Regale Suedeze e o onoare şi o recunoastere, la care nu m-am aşteptat, dar pe care o preţuiesc şi o aşez cu drag în sufletul meu.

 Despre Lars ce să vă spun? Ca în majoritatea cazurilor când întâlnim valori autentice, modestia e cea care îl caracterizează, atenţia pentru detalii şi lucrul impecabil făcut spre satisfacţia clientului.

-În cariera dumneavoastră de artistă a modei „aţi îmbrăcat“ multe personalităţi. Ne puteţi da câteva nume?

 O, e foarte greu să nominalizez câteva nume, pentru că femeile deosebite care mi-au îmbrăcat creaţiile au fost multe, zeci… Le-am îmbrăcat cu drag pe Nadia Comăneci şi pe Simona Amînar (chiar la nunta ei), pe Monica Iagăr şi pe Elisabeta Lipa, pe Laura Badea şi pe Alexandra Stoicescu, Mădălina Manole, Angela Similea, Andra, Nico, Paula Seling, Iuliana Marciuc, Cristina Ţopescu, Mihaela Tatu…

– În final vă propun un scenariu: Eli Lăslean este singură, goală şi flămândă. I se cere să aleagă între o haină şi o pâine. Ce ar alege din aceste două lucruri Eli Lăslean: pâinea sau haina?

-Evident, haina… Cred că primul lucru pe care îl văd oamenii este cum arătăm, iar după aceea contează dacă avem sau nu ceva în stomac… N-aş suporta să ştiu că sunt sătulă şi despuiată… Chestie de educaţie!

Recomandările redacției