Diana Iuga este numele celei de a doua eleve din județul Arad, care a obținut media maximă la examenul național de Bacalaureat. Elevă „numai de 10“, după cum ne divulga chiar directorul ei, Sorin Haiduc, Diana a absolvit Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal.

Iată ce ne-a declarat Diana, imediat după aflarea rezultatelor: „Sunt, efectiv, în extaz! Mi se pare incredibil. Niciodată nu m-aș fi gândit că pot atinge această performanță. Consider că e rezultatul muncii mele asidue din ultimii doisprezece ani și a dascălilor care mi-au fost mereu alături și m-au îndrumat, precum și a mamei care m-a sprijinit de fiecare dată atât moral, cât și material. Mereu m-am străduit să-mi depășesc limitele și pot spune că prin acest rezultat, mi-am atins țelul“.

Sorin Haiduc, directorul Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, a declarat: „Sunt fericit și încântat să avem copii cu rezultate foarte bune. Au demonstrat seriozitate, muncă susținută, perseverență. Este un rezultat extraordinar în primul rând pentru ele, dar și pentru școala noastră. Consider că școala noastră le-a pregătit bine pentru viață. Sunt mândru de ele și le doresc succes pe mai departe“.

Îndrăgostită de matematică

Diana Iuga își dorește să urmeze mai departe Facultatea de Matematică. „Îmi doresc să urmez cursurile Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, însă voi aplica și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj la aceeași specializare. Pare puțin absurd, având în vedere profilul la care mă regăsesc în prezent-profilul pedagogic- însă matematica a fost disciplina de învățământ pe care am iubit-o dintotdeauna“, ne-a mărturisit fata de 10 a Aradului.

Recomandările redacției