Diarra: „Încep să mă simt ca acasă la Arad și la UTA”

0
169

diarra1Căsătorit cu o arădeancă, Abdoulaye Diarra revenea în orașul nostru în luna noiembrie a anului trecut. A demarat imediat pregătirea sub comanda lui Eugen Trică la UTA, însă nu a apucat să redebuteze în toamnă. Incertitudinea din Calea Aurel Vlaicu l-a obligat să ia în calcul și o aventură cu UTA Bătrâna Doamnă, acolo unde se reîntâlnea cu Roland Nagy, dar în tricoul celor de la Național Sebiș. Până la urmă, Adrian Falub l-a oprit la UTA,titularizându-l în toate amicalele iernii pe postul de fundaș central.
La fel s-a întâmplat și la Satu Mare, acolo unde ivorianul redebuta în tricoul „alb-roșu” după aproape trei ani, însă odată cu reintegrarea în lot și a lui Maximiliano Laso, căpitanul Neagu a revenit pe postul său de bază, iar Diarra a trecut pe bancă. Probabil, acolo l-ar fi prins și finalul confruntării cu CS U Craiova, dacă George Neagu nu era eliminat de pe teren. „Neagu e căpitanul nostru și-mi pare rău că a fost eliminat. E o concurență sănătoasă între noi pe postul de fundaș stânga, cred că-l punem în dificultate pe Mister când trebuie să aleagă între noi. Sper că i-am suplinit bine lipsa, deși echipa a pierdut”, a precizat „Dia” intrat în luptă în minutul 41 în locul lui Zaluschi. „Aveam nevoie de fotbaliști cu capacitate de efort bună și foarte disciplinați din punct de vedere tactic. Zaluschi a acuzat ceva pro­bleme aseară (n.a. vineri), nu știam până astăzi (n.a. sâmbătă) dacă vom putea conta cu el”, a motivat Falub înlocuirea din finalul primei părți a confruntării cu oltenii.
Fără a ieși prea mult în evidență, ivorianul și-a făcut în general bine  treaba pe banda stângă a defensivei, dar a avut și o incursiune ofensivă ce putea „produce” golul de 1-1. „Îmi pare rău de acea fază, căci putea să iasă un gol pentru UTA. Din păcate, mingea mi-a sărit puțin din gazon și așa am dat o pasă înaltă imprecisă”, relatează ivorianul faza din minutul 62.
La fel ca și majoritatea colegilor săi, Diarra consideră înfrângerea cu CS U Craiova oarecum nemeritată. „Nu e plăcut să pierzi niciodată. Ne doream mult un rezultat pozitiv astăzi (n.a. sâmbătă). Din păcate, am rămas în zece jucători încă din prima repriză. Dar, până la urmă, nici acest lucru nu trebuia să ne dărâme, ci doar trebuia să fi jucat cu mai multă dorință și determinare. Păcat că nu am reușit să înscriem măcar golul de 1-1, căci am jucat bine spre final și meritam un punct. Una peste alta, cred că suntem pe un drum bun”, mai consideră utistul.
Ca și ceilalți utiști care erau obișnuiți cu atmosfera frumoasă creată de susținători, Abdoulaye Diarra regretă distanțarea fanilor. „Eram obișnuit cu o galerie călduroasă, pătimașă, este păcat că suporterii nu mai sunt alături de noi. Dar, până la urmă, fiecare e liber să ia o decizie, iar noi nu putem decât să le-o respectăm și eventual să încercăm să le-o schimbăm prin jocuri bune și rezultate pozitive. Ne antrenăm în fiecare zi cu responsabilitate și dorința de a salva această echipă care nu are voie să meargă în Liga a 3-a”, mai spune ivorianul.
Fiindcă Neagu va fi suspendat cel puțin o etapă, Diarra are mari șanse să fie titular și la Bistrița. „Voi încerca să suplinesc lipsa căpitanului nostru, iar echipa să câștige puncte.  Încetul cu încetul îmi regăsesc forma, îmi reintru într-un ritmul de competiție, iar la Arad și la UTA încep să mă simt ca acasă. Tot  ce-mi doresc este să-mi ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul”, a încheiat fotbalistul de bandă stânga, care în România a mai jucat la FC Bihor, după ce la un moment dat era curtat și de prim divizionara Gaz Metan Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.