Diaspora și-a votat favoritul, noi îi așteptăm înapoi în țară

1
525

Am aflat cu toții că cei din diaspora s-au impus în fața Vioricăi Dăncilă și că Iohannis a fost văzut ca și o necesitate pentru țara noastră. Ne bucurăm tare că s-au adunat așa mulți oameni și că cei care locuiesc deja în afara țării au încercat să ne ajute. S-au mobilizat și au ieșit la vot, vot care l-a clasat pe Klaus Iohannis pe primul loc cu un procentaj de peste 90%. Este incredibil cum, de această dată, atât oamenii care încă se chinuie să trăiască în România, cât și cei care „duc un trai mai bun afară“ au reușit, împreună, să obțină pentru favoritul lor un procentaj foarte mare și care l-a adus pentru a doua oară în poziția de președinte al țării.

Acum urmează să vedem cum vor sta lucrurile mai departe. De votat, diaspora l-a votat. Acum ce? Din presupunerile noastre, din moment ce este atât de iubit, măcat jumătate dintre cei plecați sunt deja cu bagajele făcute…sau nu. Bănuim că majoritatea caută bilete de avion și locuri în autocarele care îi vor aduce acasă. Credem că asta ar trebui să se întâmple din moment ce acum avem la conducere persoana dorită de atât de multă lume.

Teoretic, după toate aceste voturi, urmează o creștere uriașă și rapidă a populației României. Și dacă toate acestea nu se vor întâmpla? Diaspora a ajutat țara, dar ei nu vor să trăiască în ea. Este logic pentru toată lumea că nu se vor întoarce acasă, vor privi de la distanță și detașați de toate problemele politice din țară. Mulți se dau afectați de ceea ce se întâmplă în țara noastră și „suferă“ că nu se pot întoarce acasă. Adevărul este însă altul. Majoritatea nu suferă și multora le ajunge să își viziteze apropiații ce încă sunt în țară de vreo două-trei ori pe an. De fapt, cei mai mulți o duc foarte bine în țările de care au fost „adoptați“ și sunt mulțumiți de traiul de acolo, de învățământ și de drepturile pe care le au.

Nu o să vedem granițele țării aglomerate în perioada ce urmează pentru că diaspora atât a făcut, a votat. Nu au început deja să își dea demisia și să se întoarcă fericiți la salariile din țară și nici nu și-au sunat familiile să încălzească mâncarea că ei deja sunt pe drum, către casă. Din păcate, asta este tot ce a făcut diaspora, a pus ștampila pe buletinul de vot.

Noi, cei care trăim în țară așteptăm rezultate. Între timp mai și suferim, tragem de salariu de la o lună la alta și încercăm să ne limităm la strictul necesar de sărbători pentru că nimeni nu ne premiază că suntem printre curajoșii care au rămas în România. Cei din diaspora nu sunt de condamnat, sunt chiar de felicitat că au văzut poate potențialul din Klaus Iohannis. Problema însă este alta. Pe când noi, cei care locuim încă în România ne strângem bani de vacanțe încă din luna august, cei din diaspora își vor petrece o vacanță de vis în țară, apoi vor pleca din nou prin Germania, Italia sau Spania, locurile care le-au devenit casă și din care, mai mult ca sigur nu vor pleca.

Așadar, ce a făcut diaspora de fapt pentru noi? Ne-au ajutat să ne alegem președintele. Ce urmează diaspora să facă mai departe? Nimic. Aproape toți cei care au plecat și-au întemeiat familii afară, ori urmează să o facă. Poate și-au luat familia din țară și au plecat toți. Oricum ar fi, adevărul este că după ce au votat, vor rămâne exact acolo unde sunt. Mai fericiți, desigur, pentru noi și pentru țara noastră, dar fără nici un gând de a se întoarce acasă.

1 COMENTARIU

  1. Daniela Andreea la ce sa vin in tara, ca sa-ti satisfac tie orgoliul de pupincurista PSD-ista? La ce sa vin in tara, la salariul acela mizer din care statul imi ia mai mult de jumatate si ii baga in buzunar, la statul romani indiferent de culoare politica care se imprumuta de la nepoti mei si ai tai ca lor sa le mearga bine? Nu Nu am sa ma intorc in tara, si da am sa votez de aici de fiecare data cand am acest drept pentru ca tu nu vei pentru schimbare, vei vota doar cum ti se dicteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.