Te chinui de câteva luni să rămâi însărcinată? Află că un rol important în procesul de a face un copil îl joacă un orga­nism sănătos. De aceea e bine ca, înainte să încerci să faci un copil, să te purifici de toxine cu un an înainte. Aici îţi vine în ajutor dieta pentru fertilitate, scrie Click.ro.
Dieta pentru fertilitate
Este recomandat să consumi alimente organice. Evită produsele din supermarket și cumpăra de la piață, de la țărani. Pesticidele din legumele și fructele din supermarket afectează fertilitatea ambilor parteneri.
Alimente indicate în dieta pentru fertilitate
Peștele și fructele de mare sunt o sur­să bună de Omega-3, un acid gras esen­țial. Specialiștii recomandă să fie evitate carnea și produsele din pește de ape adânci. Așa cum ar fi tonul, pește sabie sau rechinul. Aceștia pot conține concentrații de mercur, o substanță dăunatoare fătului.
Lăptișorul de matcă este un aliat ideal în combaterea multor probleme me­dicale, dar poate fi utilizat și de viitoarele mămici. Femeile care își doresc să rămână însărcinate pot consuma lăptișor de matcă în formă de capsule. Acestea au la bază miere și sunt bogate și în vitamine, calciu, fier, ajutând și la imunizare.
Recomandată de medici este și ră­dă­cina de maca. Aceasta ajută la îmbună­tățirea sănătății spermatozoidului, dar și cea a ovulului. Pudra de maca poate fi adăugată în orice rețetă sau consumată ca atare.
Verdețurile sunt foarte bune pentru femei când se află în perioada de reproducere. Pentru că sunt bogate în antio­xidanți, vitamine, dar și minerale, sunt esențiale fertilității. În acest sezon, pe rafturile magazinelor se pot găsi verde­țuri precum spanacul, ruccola, varza sau salata kale.

Recomandările redacției