Diferență de pregătire: Unirea Sântana – Șoimii Lipova 0-2

0
304

Două dintre formațiile cu pretenții ale primului eșalon județean s-au întâlnit la Sântana, cu trei săptămâni înaintea primei etape. „Șoimii” au fost echipa mai bine pregătită și a profitat din plin de căderea fizică din partea secundă a gazdelor.
După o primă repriză în general echilibrată, ce a consemnat și accidentarea lui Piț, care și-a luxat umărul (a ajuns direct la fizioterapeutul Zsolt Nagy care l-a „reparat” pe loc), lipovanii au făcut 1-0 la 18 minute de la reluare. Gherghel a finalizat din apropiere o acțiune lucrată de Filimon și Vasinc. În minutul 73, Blănaru a înscris direct dintr-o lovitură liberă de la 21 de metri, mingea atingând și bara înainte de a intra în poartă. Adi Drida a avut o ocazie mare de a-și readuce echipa în joc, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 0-2.
„Ne-a bătut o echipă ce a început mai repede pregătirea pentru a fi aptă la meciul de Cupă. Sunt în fața noastră în special din punct de vedere fizic, iar asta a contat la final. 60 de minute am jucat de la egal la egal, meciul a fost de uzură, fără mari ocazii, după care, și pe fondul schimbărilor noastre, au luat avantaj pe tabelă. Din punctul meu de vedere, Lipova are un lot mai bun decât Cermeiul în sta­giunea trecută, dar asta nu înseamnă că în campionat va fi imbatabilă. Meciul de azi (n.a. vineri) a fost un simplu test, util pentru ambele părți, iar rezultatul a contat prea puțin. Noi de abia săptămâna viitoare începem trecem prin acel semi-cantonament, vom arăta altfel după perioada de acumulări
fizice”, a declarat Dinu Donca, antrenorul Unirii, care nu i-a avut la dispoziție pe Șoltesz și Cristea.
Din difertite motive, Sabău nu a putut conta pe Bujor, Denuț și Simion. „În prima parte, am fost nemulțumit de faza de construcție a jocului, după pauză ne-am mai revenit. Mă bucur, însă, că defensiv am stat bine, nu am lăsat spații la dispoziția adversarului și am recuperat destul de repede baloanele. E adevărat că am avut în față o formație ceva mai slab pregătită din punct de vedere fizic, oricum rezultatul nu e important în această perioadă. Avem la dispoziție 10 zile să pregătim partida de Cupă, sperăm ca accidentarea lui Piț să nu fie gravă”, a punctat și Flavius Sabău, tehnicianul Lipovei.
Formații:
Sântana: Csurka – Topac, Brozbic, Paven, Lanțoș – Josan, Bodea, Martin, Al. Ginghina, – Drida, C. Popa. Au mai jucat: Matiș – Florea, Stan, Peia, Vuin.
Lipova: Coșerea – Kocsis, Bercu, Bier, Edu – Șulumberchean, Tomuț, Popa, Filimon – Piț (30 Gherghel), Vasinc. Au mai jucat: Vancea – Pantea, Pașcu, Gâlcă, Albulescu, Orza, Abel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.