Diferenţa dintre un atac de panică şi infarct – Simptome care te avertizează că viaţa ta e în pericol

0
199

I nfarctul este o urgenţă medi­cală, în timp ce simptomele atacului de panică trec în 20-30 de minute. Însă cum ştii când să chemi Salvarea, pentru a nu risca să-ţi pierzi viaţa, şi când trebuie să încerci să te linişteşti, deoarece viaţa nu-ţi este în pericol, deşi ţie exact aşa şi se pare?
Atacul de panică şi infarctul sunt foarte asemănătoare din cauza mai multor simptome care sunt similare. Atunci când ai ori una, ori alta, poţi simţi că nu poţi respira bine, furnicături în braţe sau mâini, ameţeli, transpiraţie, tremur, un ritm cardiac crescut şi chiar durere în zona pieptului. Şi atunci e greu să-ţi dai seama dacă suferi un infarct şi trebuie să beneficiezi cât mai repede de ajutor medical sau ai un atac de panică şi nu trebuie decât să te linişteşti, pentru a-ţi trece întreaga senzaţie îngrozitoare. Pentru că, în ambele situaţii, ai teribila senzaţie că urmează să mori.
Avem posibilitatea de a le diferenţia. De pildă, atunci când ştii că eşti predispus să faci infarct, trebuie ţinut cont de acest lucru şi identificat pe loc dacă asta şi se întâmplă sau nu.
Care sunt deosebirile clare dintre un infarct şi un atac de panică?
Durere. Atacul de panică poate fi simţit ca o durere ascuţită în mijlocul pieptului, în timp ce infarctul vine cu o presiune pe piept, declară cei de la Medical News Today. În ca­zul atacului de panică, durerea dispare treptat, iar la infarct se poate muta spre braţ, falcă sau chiar umăr. Dacă suferi un infarct, durerea se intensifică pe măsură ce trece timpul, iar, la atacuri de panică, durerea dispare în 20-30 de minute. Durerea în piept poate fi suportabilă la început, la infarcturi, după care te atenţionează din ce în ce mai puternic că ceva în neregulă şi trebuie să apelezi de urgenţă la ajutor specializat.
Circumstanţele. Atacul de panică poate apărea brusc sau poate fi cauzat de stres extrem, în timp ce infarctul poate şi el să apară brusc sau în timpul practicării unei activităţi fizice, cum ar fi urcarea unor scări.
Alte diferenţe. Dacă, atunci când avem un atac de panică, respirăm prost, ne bate inima tare, ne ia cu transpiraţii, tremurăm şi avem furnicături sau mâinile încleştate, simptomele infarctului sunt de durată şi pot fi confundate şi cu o problemă digestivă, provocând ameţeli şi vomă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.