Diferența s-a făcut în ultimul sfert de oră: Victoria Zăbrani – CS Beliu 4-1

0
219

Principala antagonistă a Curticiului avea pe foaie o misiune ușoară contra nou-promovatei, CS Beliu. Iar scorul final, 4-1, confirmă acest lucru, doar că pe teren ostilitățile au fost ceva mai echilibrate. În plus, oaspeții au acuzat câteva decizii ale arbitrilor în momente cheie ale partidei.
Fără Iova (suspendat), Cornea și Zele, nerecuperați în întregime, Zăbraniul a contat din start pe juniorul de 16 ani, Alex Poenaru. Dincolo, Costel Filipaș, aflat în tribune, nu a putut nici el conta pe: Onoc, Popa și Ruja, dar revenea Stan.
Chiar dacă amfitrionii și-au masat încă din start adversarul în jumătatea proprie, vorbim despre o dominare sterilă, fără pericol pentru buturile lui Semeniuc. Belenii au răspuns prin atacuri tăioase purtate de Mașniță, susținut din linia a doua de Berar, oprite însă fără prea mare dificultate de apărătorii gazdelor. Din fericire pentru trupa lui Mutică, golul de 1-0 a căzut cum nu se putea mai bine, chiar înainte de pauză, după care Victoria a controlat din experiență ostilitățile. Asta până în minutul 75, când a căzut și golul doi și totul era deja clar.
Belenii au reclamat mai multe decizii ale brigăzii conduse de Călin Mateuț, printre care și o intervenție dură a lui Bier asupra lui Purtan, survenită în minutul 30, la scorul de 0-0 și pentru care fostul fundaș cu meciuri incluisv la Liga 1 merita eliminat de pe teren.
Cum s-au marcat golurile: 1-0 (min. 41): Centrare Mandache din stânga, Poenaru reia imparabil, cu stângul, de la marginea careului 2-0 (min. 75): Iorgovan a reluat puternic în blocaj, mingea a ricoșat spre la marginea caerului, de unde Zele a catapultat-o sub bara transversală 3-0 (min. 81): Zele a reușit dubla cu un șut din interiorul careului 4-0 (min. 87): Vasilca a deviat din 4 metri o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Topai 4-1 (min. 88): Berar îl învinge pe Mitrea cu un șut în vinclu de la marginea careului
Chiar dacă nu a strălucit, Zăbraniul și-a atins scopul și anume punctele ce o țin în coasta Curticiului. „Am avut o cădere firească, normală în cadrul jocului. Nu neapărat din cauza obosealii, dar orice echipă are și căderi de genul acesta. Partea pozitivă este că marcăm. Am avut o primă repriză mai slabă, am dat un gol prin execuția tânărului Poenaru, pe care
l-am titularizat azi în locul lui Iova care
și-a ispășit etapa de suspendare. Apoi a fost introducerea lui Zele în partea
secundă, care a marcat rapid două goluri și a făcut diferența. Sper din tot sufletul să trecem cu bine și de meciul de la Felnac”, a declarat la finalul meciului, Dorel Mutică, antrenorul celor de la Zăbrani.
Oaspeții nu și-au pus mari speranțe în deplasarea de la Zăbrani, însă, la cum au decurs ostilitățile, au sperat la un moment într-un punct. „Ne-am prezentat la meciul de azi cu 12 jucători. Am încercat să facem o fi­gură cât mai bună și am reușit până la un moment dat. Rezultatul mi se pare puțin cam mare, dar, la urma urmelor, Zăbraniul este o echipă bună, o forță a Ligii a IV-a în acest moment. Însă, cred eu că la Bier trebuia să i-i se dea roșu, nu galben la intrarea cu talpa direct în stomac. Apoi, la 1-0, am avut o fază la care atacantul meu se jură că a fost penalty, spunând că Mitrea l-a călcat pe picior. Acum nu știu dacă puteam obține mai mult, v-am spus că Zăbraniul este o forță în Liga a IV-a, dar eu știu că la 1-1 și Bier eliminat, poate era alt meci. Oricum eu felicit echipa din Zăbrani și le doresc să ajungă mai sus, dacă asta își doresc”, au fost cuvintele lui Costel Filipaș, antrenorul belenilor.
Formații:
Zăbrani: Mitrea – Topai, Pașcu, Bier, Moisă – Vasilca, Hodan (63 Zele) – Kocsis, Poenaru (76 Cojocaru), Mandache – Ghergar (72 Iorgovan). Antrenor: Dorel Mutică.
Beliu: Semeniuc – Cl. Feieș, Stan, Coraș, Sandu – Cohan, Purtan – Berar, V. Mașniță, Morar – Al. Gligor (21 I. Mașniță). Antrenor: Costel Filipaș.
Arbitri: Călin Mateuț – Cristian Cășuț, Denis Calnacov.
Observatori: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.