muzicaPoliţiştii din Chişineu-Criş au depistat un bărbat care, în calitate de administrator al unui local, a difuzat muzică ambientală fără respectarea legislaţiei privind drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

„Colegii mei au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza lor de competenţă, în baruri şi discoteci, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză a difuzat, de pe un calculator, muzică ambientală, fără a deţine autorizaţie neexclusivă prevăzută de lege,  reprezentând  drepturile de  autor”, ne precizează Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Verificările efectuate au mai stabilit faptul că programul de difuzare a muzicii ambientale pentru calculatorul instalat nu a fost autorizat, iar unitatea centrală a acestuia a fost ridicată în vederea expertizării.

Cel în cauză este cercetatat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Recomandările redacției